ΤΟΠΙΚΑ

Σε τεντωμένο σχοινί η Ορθοπεδική του Νοσοκομείου Βόλου

σε-τεντωμένο-σχοινί-η-ορθοπεδική-του-ν-820413

Στον «βρόντο» το καμπανάκι των γιατρών της Ορθοπεδικής. Ενώ προειδοποιούν πως μετά τις 15 Ιουνίου η κλινική λόγω υποστελέχωσης δεν θα μπορεί να εφημερεύει, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έδωσε εντολή να λειτουργεί χωρίς ειδικευόμενους. Αυτή ουσιαστικά ήταν η λύση που προέκρινε ο κ. Ματθαίος Δραμητινός, και για την οποία ενημέρωσε τους αρμόδιους γιατρούς στην Ορθοπεδική. «Είναι επισφαλής η λειτουργία της κλινικής στις εφημερίες υπό τέτοιες συνθήκες», αντιτείνουν οι γιατροί.

Να σημειωθεί πως με βάση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου, στην Ορθοπεδική μπορούν άμεσα να προκηρυχθούν 3 θέσεις Επιμελητών Β’ που είναι κενές αυτή τη στιγμή.

Για διάφορους λόγους μέχρι στιγμής η διαδικασία αυτή δεν έχει προχωρήσει, ενώ το επόμενο διάστημα, εκτός από τους ειδικευόμενους γιατρούς που έφυγαν αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν από την Ορθοπεδική άλλοι δύο μόνιμοι γιατροί.

Το θέμα της υποστελέχωσης της Ορθοπεδικής ανέκυψε πρόσφατα. Έγινε μάλιστα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, διοίκησης και γιατρών, στην οποία ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί είχαν επισημάνει -από τα μέσα Μαΐου- στον διοικητή ότι θα προκύψει σοβαρό θέμα και ότι από τα μέσα Ιουνίου η κλινική δεν θα μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της σε έκτακτα περιστατικά μετά τις 3 το μεσημέρι.

Η συρρίκνωση του προσωπικού της Ορθοπεδικής ήρθε ως επακόλουθο της λήξης των συμβάσεων ειδικευόμενων γιατρών, που τα δύο τελευταία χρόνια παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Αχιλλοπούλειο. Από τους 8 ειδικευόμενους γιατρούς, οι 4 αποχώρησαν αφού ολοκλήρωσαν την ειδικότητά τους, ενώ άλλοι δύο αποφάσισαν (μετά τη λήξη της παράτασης της σύμβασής τους) να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα.

Με δύο μόνο ειδικευόμενους γιατρούς και άλλους 5 ειδικούς, η διεύθυνση της Ορθοπεδικής κλινικής εκτιμά ότι οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν για όλο τον μήνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ξεκινούν και οι καλοκαιρινές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι γιατροί απέστειλαν νέα επιστολή στον διοικητή του Αχιλλοπούλειου, στην οποία χαρακτηρίζουν «επισφαλή» τη λειτουργία της κλινικής στις εφημερίες χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου