ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: Περισσότερα κονδύλια για τους νέους

κ-αγοραστός-περισσότερα-κονδύλια-για-820505

Την αύξηση του προϋπολογισμού των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στους νέους πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Χωρική Πολιτική Συνοχής και Προϋπολογισμού Ε.Ε. της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. στη Σόφια.

«Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και οι νέοι είναι αυτό το μέλλον», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος, ανέδειξε, παράλληλα, την αναγκαιότητα εναρμονισμού των καθεστώτων διοίκησης κάθε Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Χρειάζεται πλήρης εναρμόνιση γιατί σήμερα υπάρχει κόστος ανισότητας, λόγω ακριβώς ότι δεν έχουν συγχρονισθεί όλες οι περιφέρειες και όλες οι χώρες», σημείωσε.

«Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Να αφήσουμε το «ενάντια» και να λειτουργήσουμε με βάση το «υπέρ» ώστε, μ’ ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο να ανανεώσουμε το νήμα της ευρωπαϊκής ιστορίας μας με τη δυναμική της προόδου, προκειμένου να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου