ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Αγοραστός: «Εστησαν σόου και το συνεχίζουν»

κώστας-αγοραστός-εστησαν-σόου-και-το-820636

«Εστησαν σόου με εργαζόμενο και λογιστή, και οι ίδιοι συνεχίζουν το σόου σε ραδιόφωνα και μέσα μαζικής ενημέρωσης». Τη δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, σχετικά με τη μερική εκκαθάριση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και τον «θόρυβο» που ακολούθησε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι «εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια». Όπως εξήγησε, όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαντήθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ενημέρωσε για τις οφειλές της ΚΕΚΑΝΕΜ και τις προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Στην πορεία, όμως, μετά τη λήξη του Περιφερειακού Συμβουλίου γεννήθηκαν και άλλα ερωτήματα. Εμείς εδώ είμαστε. Και είμαστε ανοιχτοί να απαντήσουμε σε όλα. Εμείς δεν λέμε «ναι» και εννοούμε «όχι»», συνέχισε ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ρώτησε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περιφερειακό σύμβουλο και στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ Γιώργο Σταμπουλή «ποια ήταν η τελευταία πώληση της λαϊκής περιουσίας που έκανε, και απάντησε: το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Για την ΚΕΚΑΝΕΜ ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «τα χρέη που δημιουργήθηκαν δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς σώσαμε τους εργαζόμενους. Παράλληλα πήραμε μία περίεργη εταιρεία. Ούτε ΚΕΚ ήταν αναπτυξιακή, όπως λέει ο νόμος. Εντούτοις, καταβάλλαμε προσπάθειες για να σώσουμε την κατάσταση».

«Εγώ δεν είμαι του αντί, είμαι του υπέρ. Δεν έχω πολιτική φιλοσοφία την απειλητική ετερότητα για να βρίσκω εχθρό για να έχω ύπαρξη. Εγώ ψάχνω να βρω φίλους και συνεργάτες για συνέργειες και αποτελεσματικότητα. Εμείς δώσαμε 10 εκατ. ευρώ στα νησιά και 50 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Στο μεταξύ, με προχθεσινή ανακοίνωση οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Δρόμος Ανατροπής» και «Οικολογική Θεσσαλία», Γιώργος Σταμπουλής και Νίκος Πουτσιάκας εξαπολύουν επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έπεσαν οι μάσκες του δήθεν ψύχραιμου, συνετού διαχειριστή και υπερκομματικού περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρονται στην «κωλυσιεργία της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΚΕΚΑΝΕΜ» και ισχυρίζονται ότι «ο κ. Αγοραστός, φρόντισε να επιρρίψει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αρνούμενος κάθε δική του υπαιτιότητα».

Κατηγορούν τον περιφερειάρχη ότι «δεν απάντησε στα ερωτήματα για τη διαχείριση των προγραμμάτων που μεταφέρθηκαν από την ΚΕΚΑΝΕΜ και το ΚΕΚ Τρικάλων στην Π.Ε. Λάρισας, και κυρίως για το πώς και πού αυτά διοχετεύθηκαν, και με ποια χρησιμότητα, αλλά δεν δίστασε επιπλέον να επιρρίψει ευθύνες σε πρώην συνεργάτες του που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή!».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου