ΤΟΠΙΚΑ

Εξακολουθεί να παραμένει χωρίς καθαριότητα το κτίριο του ΕΦΚΑ Βόλου

εξακολουθεί-να-παραμένει-χωρίς-καθαρ-821008

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας, για μια ακόμη φορά, την έλλειψη καθαριότητας στο κτίριο του ΕΦΚΑ Βόλου. Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, είχε επισημάνει τη σοβαρότητα του ζητήματος από τον Ιανουάριο του 2018 με σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει προς την αρμόδια υπουργό, χωρίς όμως να λάβει απάντηση επί του θέματος. Την ίδια στιγμή, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς υπουργείου για την επίλυσή του, γεγονός που αποδεικνύει την κυβερνητική αδιαφορία, καθώς το ζήτημα της καθαριότητας του ΕΦΚΑ Βόλου εξακολουθεί να υφίσταται.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Χωρίς καθαριότητα είναι εδώ και περίπου έξι μήνες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου, μετά και τη λήξη των συμβάσεων με τα συνεργεία καθαρισμού από το τέλος του 2017. Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των εργαζομένων. Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το είχα επισημάνει με την υπ’ αριθμ. 2582 / 13-1-2018 ερώτησή μου προς την αρμόδια υπουργό, χωρίς όμως να λάβω σχετική απάντηση.

Πλέον, η κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του ΕΦΚΑ Βόλου, αλλά και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα της υπηρεσίας στη χώρα, είναι δραματική, ενώ οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλέον τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του έτους, διότι εκκρεμεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, προκειμένου να αναλάβει το έργο της καθαριότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες.

Το πλήθος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων που προσέρχονται καθημερινά στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση καθαριότητα του κτιρίου.

Είναι ανεπίτρεπτο, οι κτιριακές εγκαταστάσεις των υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης των πολιτών να έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.
Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι το τέλος του έτους;
  2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου καθαριότητας;
  3. Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και προσβάλει τους πολίτες που καθημερινά προσέρχονται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου; Θεωρείτε ότι αποτελεί ποιοτική παροχή υπηρεσιών η εικόνα που παρουσιάζουν τα υποκαταστήματα των ΕΦΚΑ στη χώρα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου