ΤΟΠΙΚΑ

Ο παράδεισος, το Ποτόκι στη Συκή, έγινε κόλαση [εικόνες]

ο-παράδεισος-το-ποτόκι-στη-συκή-έγινε-821028

Παράδεισος που έχει μετατραπεί σε… κόλαση είναι η διάσημη παραλία Ποτόκι στη Συκή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Φεβρουαρίου, η δημοφιλής για τους τουρίστες παραλία με το ψιλό βότσαλο έχει γεμίσει χώμα, κλαδιά, πέτρες και σκουπίδια, που κατέληξαν μαζί με τις φερτές ύλες στον γραφικό κόλπο, ο οποίος άλλοτε αποτελούσε πόλο έλξης για τους λουόμενους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής καταγγέλλουν ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από τον δήμο προκειμένου η παραλία να απαλλαχθεί από τις φερτές ύλες και τα σκουπίδια και να γίνει διάστρωσή της με μηχανήματα. Οσοι καταφέρνουν να κατέβουν μέχρι την όμορφη ακτή της Συκής, κάνουν μεταβολή και φεύγουν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της εγκατάλειψης: η παραλία έχει αλλάξει μορφολογία. Παντού φερτές ύλες και σκουπίδια «σκεπάζουν», απ’ άκρη σε άκρη, την κάποτε πανέμορφη παραλία.

Ακόμη και η ίδια η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ δύσκολη. Η κακοκαιρία του χειμώνα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο μονοπάτι που οδηγεί στο Ποτόκι, και η διέλευσή του μονοπατιού έχει καταστεί επικίνδυνη. Ολόκληρα κομμάτια από τον δρόμο έχουν κοπεί και έχουν καταρρεύσει, αλλού το τσιμέντο είναι «σκισμένο».

Τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια βρήκαν την παραλία Ποτόκι σε κακό χάλι. Τουρίστες που πήγαν για τις βουτιές τους στη δημοφιλή παραλία, γύρισαν πίσω απογοητευμένοι, ενώ κάνουν δυσμενή και δυσφημιστικά σχόλια, τόσο για την παραλία όσο και για την πρόσβαση σε αυτή, προτρέποντας άλλους ταξιδιώτες να μην την επισκεφθούν.

Ιδίως οι επαγγελματίες του τουρισμού βρίσκονται σε αδιέξοδο αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι, που είχαν τον… παράδεισο «στα πόδια» τους και πλέον δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν την παραλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου