ΤΟΠΙΚΑ

Αγονος ο πλειστηριασμός για το τουριστικό κατάλυμα στο Πήλιο

αγονος-ο-πλειστηριασμός-για-το-τουρισ-821148

Δεν παρουσιάστηκε πλειοδότης για το τουριστικό κατάλυμα του Πηλίου, που «ανέβηκε» χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προς εκποίηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε κανονικά, πλην όμως δεν παρουσιάστηκε από κανέναν ενδιαφέρον, ούτε και από την Τράπεζα που επίσπευσε τη διαδικασία.

Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε λοιπόν πλην όμως απέβη άκαρπος. Έτσι, ο ιδιοκτήτης «γλίτωσε» έστω και προσωρινά την εκποίηση του ακινήτου που απέκτησε με ιδρώτα και αίμα.

Η εκποίηση του ακινήτου θα γινόταν για απαιτητή οφειλή μόλις 200.000 ευρώ, ενώ η εμπορική αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε στις 630.000 ευρώ.

Το ακίνητο έβγαινε για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό, καθώς η κατάσχεση είχε γίνει το 2017. Η Τράπεζα τώρα αναμένεται να επαναλάβει εκ νέου τη διαδικασία στο επόμενο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο τουριστικό κατάλυμα στη Μαγνησία που βγήκε σε πλειστηριασμό, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες επρόκειτο να διενεργηθεί πλειστηριασμός ακινήτου με ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό της οφειλής με την Τράπεζα και να σώσει την περιουσία του.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου