ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη δύο Βολιωτών για βία στο σπίτι

καταδίκη-δύο-βολιωτών-για-βία-στο-σπίτ-821255

Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 49χρονο Βολιώτη για ενδοοικογενειακή βία.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016 ο καταδικασθείς φέρεται να άρπαξε την πρώην σύζυγό του από τον λαιμό και να την κόλλησε στον τοίχο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει κάκωση ώμου.

Ο 49χρονος καταδικάστηκε ερήμην καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για την πράξη του.

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες και ο 41χρονος Βολιώτης που σε κατάσταση μέθης σύμφωνα με την Αστυνομία επιτέθηκε στους ηλικιωμένους γονείς του.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τους γονείς του και ότι πρόθεσή του ήταν να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν περιουσιακές διαφορές καθώς οι γονείς του δεν θέλουν να του γράψουν τα κτήματα, και γι’ αυτόν τον λόγο υπήρχε ένταση στο σπίτι.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για τη σωματική βλάβη και ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία (στον έλεγχο των αστυνομικών στο σπίτι, ο κατηγορούμενος βρέθηκε να κατέχει παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο). Εναντίον του 41χρονου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου