ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το πολυνομοσχέδιο -σκούπα

συλλαλητήριο-διαμαρτυρίας-του-παμε-γ-821257

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου – σκούπα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 19.00 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στο νέο πολυνομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το “τέλος των μνημονίων”, αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον “Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η “μεταμνημονιακή Ελλάδα”, όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εκδόθηκε.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Ζητά επίσης να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου