ΤΟΠΙΚΑ

Στα χνάρια της Αργούς Τούρκοι ιστιοπλόοι

στα-χνάρια-της-αργούς-τούρκοι-ιστιοπλ-821369

Το ταξίδι της θρυλικής Αργούς για τη μυθική Κολχίδα και την εκστρατεία του βασιλιά της Ιωλκού Ιάσονα για το χρυσόμαλλο δέρας, που είναι γνωστή ως Αργοναυτική Εκστρατεία, επέλεξε φέτος η τουρκική Ένωση Ερασιτεχνών Ιστιοπλόων με την ονομασία «DADD» για να κάνει τους αγώνες της. Την Κυριακή 10 Ιουνίου στο λιμάνι θα καταπλεύσουν είκοσι ιστιοπλοϊκά σκάφη Τούρκων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την αθλητική διοργάνωσή τους με τίτλο «DADD rally Aegean Sea 2018» από τον Βόλο την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θάλασσας (ΙΟΒΑΘ) Νίκος Κορφιάτης λέει ότι η τουρκική Ένωση Ερασιτεχνών Ιστιοπλόων απευθύνθηκε στον ΙΟΒΑΘ και ζήτησε διευκολύνσεις για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την παραμονή των Τούρκων στον Βόλο για μερικές μέρες.

Οι Τούρκοι ιστιοπλόοι μέλη της Ένωσης πραγματοποιούν κάθε χρόνο ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι – αγώνα. «Είναι πάρα πολύ οργανωμένοι και έχουν εκφράσει και την επιθυμία τους για συνεργασία των ομίλων μας, ώστε να έρχονται τακτικά στον Βόλο και να ξεκινούν τις αθλητικές διοργανώσεις τους από το λιμάνι μας», είπε ο ίδιος.

Ο Σύλλογος Κωπηλατών Αργούς «Αργοναύτες» είναι πλήρως ενημερωμένος για το θέμα και ετοιμάζει παρουσίαση για τον τρόπο κατασκευής της σύγχρονης Αργούς και το ταξίδι της το καλοκαίρι του 2008. Η δημοτική αρχή Βόλου ετοιμάζει εκδήλωση υποδοχής στο δημαρχείο τη Δευτέρα.

«Εμείς έχουμε συνεννοηθεί με τον ΟΛΒ ώστε να διευθετήσουμε τον χώρο της θέσης προκειμένου να ελλιμενιστούν ασφαλώς τα σκάφη και να έχουν παροχή ρεύματος και νερού, και με τον Δήμο Βόλου έχουμε οργανώσει τη Δευτέρα το πρωί στην αίθουσα του δημαρχείου μία παρουσίαση της κατασκευής του πλοίου της Αργούς που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος των «Αργοναυτών» Νίκος Ντόκος», σημειώνει ο κ. Κορφιάτης.

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή αναμνηστικών τόσο από πλευράς του Δήμου Βόλου όσο και από πλευράς του ΙΟΒΑΘ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στον χώρο όπου φυλάσσεται η Αργώ, και κατόπιν μετάβαση στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα με πούλμαν που θα μισθώσει η δημοτική αρχή Βόλου. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Βόλου την Τρίτη.

Για τον ελλιμενισμό των τουρκικών ιστιοπλοϊκών σκαφών είναι ενημερωμένος και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που χθες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου