ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγοί πλακώθηκαν στο ξύλο μετά από προσπέρασμα

οδηγοί-πλακώθηκαν-στο-ξύλο-μετά-από-πρ-821497

Σκηνές απείρου κάλλους με δύο Βολιώτες οδηγούς να πλακώνονται στο ξύλο στην Ε. Ο. Βόλου – Ζαγοράς στο ύψος της Μπούφας αναβίωσαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το επεισόδιο συνέβη στα τέλη Μαΐου 2014 και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες. Ο ένας από τους δύο οδηγούς, ένας 54χρονος Βολιώτης, αποχωρούσε στις 8 το απόγευμα από το σημείο του άγριου τσακωμού με μαυρισμένο πρόσωπο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 59χρονος Βολιώτης, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης, της απειλής και της εξύβρισης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη, ενώ η εναντίον του ποινική δίωξη για απειλή και εξύβριση έπαυσε υφ’ όρων.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Ο 54χρονος φέρεται να δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπο και τα μάτια. Είπε ότι ενώ προσπερνούσε τον κατηγορούμενο με το αυτοκίνητό του, επειδή εκείνος οδηγούσε αργά, ο 59χρονος του έκανε άσεμνη χειρονομία ενώ του αναβόσβηνε και τα φώτα.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι ο παθών τού επιτέθηκε πρώτος χτυπώντας τον με το προειδοποιητικό τρίγωνο του αυτοκινήτου.

Υποστήριξε ότι πιο πριν ο παθών τον είχε προσπεράσει και κατά την προσπέραση τού έκανε χειρονομίες.

Αλλες καταδικαστικές αποφάσεις

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες έναν 35χρονο διαχειριστή εταιρείας στον Βόλο για μη απόδοση ΦΠΑ. Το 2008 ο καταδικασθείς φέρεται να μην είχε αποδώσει στην εφορία ΦΠΑ 58.000 ευρώ. Στη δίκη δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί για την πράξη του, και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ένας υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ψευδή κατάθεση στην αρχή και για παράνομη διαμονή στη χώρα, ενώ ήταν καταχωρημένος στον Κατάλογο Ανεπιθύμητων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου