ΤΟΠΙΚΑ

«Κόφτης» στην ανάπτυξη του Μουσικού από τη Δευτεροβάθμια

κόφτης-στην-ανάπτυξη-του-μουσικού-α-821839

«Κόφτη» στην ανάπτυξη του Μουσικού Σχολείου, το οποίο ζήτησε τη σύσταση και πέμπτου τμήματος από το νέο σχολικό έτος, προκειμένου να μπορέσει να απορροφήσει 120 μαθητές, έβαλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης απέρριψε το αίτημα που συνυπογράφουν Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων του Μουσικού, και πλέον η αρνητική εισήγηση είναι στα χέρια της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, που θα αποφασίσει αν το Μουσικό θα μείνει για μία ακόμη χρονιά με τέσσερα τμήματα ή αν θα συσταθεί και πέμπτο.

Όπως είναι γνωστό, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των γυμνασίων έχουν γίνει μήλο της έριδος μεταξύ γυμνασίων και Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Σύμφωνα με στοιχεία περισσότεροι από 180 μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος στην Α’ τάξη του γυμνασίου έχουν κάνει αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου. Όμως, το Μουσικό κάθε χρόνο έχει δικαίωμα υποδοχής 96 μαθητών οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα των 24 μαθητών το κάθε ένα.

Φέτος, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου ζήτησε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τη δυνατότητα να συστήσει πέντε τμήματα και άρα να υποδεχθεί 120 μαθητές, ικανοποιώντας μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων μαθητών.

Το αίτημα συνάντησε έντονες αντιδράσεις γυμνασίων της περιοχής, μολονότι υπάρχουν γυμνάσια στον νομό που ήδη λειτουργούν με πέντε τμήματα. Κι αυτό γιατί οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Μουσικό θα «φύγουν» από τα υπόλοιπα γυμνάσια, σε κάποια εκ των οποίων οριακά συμπληρώνονται τμήματα. Αν φύγουν ακόμη και δύο μαθητές, κάποια γυμνάσια ενδέχεται να χάσουν ακόμη και ολόκληρο τμήμα, και άρα να συρρικνωθεί ο αριθμός των τμημάτων και της οργανικότητάς τους.

Ερωτηθείς χθες για το θέμα, ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι απέρριψε το αίτημα με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη και σταθερότητα στα σχολεία, ιδίως σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Επέμεινε στη σύσταση τεσσάρων τμημάτων.

«Αυτό σημαίνει ότι κανένα γυμνάσιο δεν θα λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος με πέντε τμήματα», το σχόλιο με αιχμές της διευθύντριας του Μουσικού, Αρετής Τζανετοπούλου, η οποία γνωρίζει ότι ήδη δύο σχολικές μονάδες, όπως π.χ. το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, θα λειτουργήσουν με πέντε τμήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου