ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυρί παραδοσιακός ξενώνας στο Πήλιο

στο-σφυρί-παραδοσιακός-ξενώνας-στο-πή-821867

Σε πλειστηριασμό βγαίνει σήμερα Τετάρτη ένα τουριστικό κατάλυμα στο Πήλιο. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό ξενώνα, ο οποίος εκποιείται με εντολή Τράπεζας για απαιτητό ποσό οφειλής ύψους 200.000 ευρώ.

Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό για πρώτη φορά, καθώς η κατάσχεση του καταλύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει το 2017.

Συμβολαιογράφος από τα Τρίκαλα, που έχει πιστοποιηθεί για να διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Ο πλειστηριασμός διεξάγεται σήμερα με επισπεύδουσα Τράπεζα. Το κατάλυμα είναι 202 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από δύο αίθουσες που χρησιμοποιούνται ως εστιατόριο, δώδεκα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθιστικό και άλλους χώρους.

Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία υπολογίστηκε στις 630.000 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ανεβαίνουν ολοένα και πιο συχνά ακίνητα του Βόλου. Μάλιστα πρόκειται για το δεύτερο τουριστικό κατάλυμα που βγαίνει προς εκποίηση, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες επρόκειτο να διενεργηθεί πλειστηριασμός με ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό της οφειλής με την Τράπεζα και να σώσει το ακίνητό του.

Επισημαίνεται ότι κανένας συμβολαιογράφος από τον Βόλο δεν έχει πιστοποιηθεί για να διεκπεραιώνει πλειστηριασμούς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι συμβολαιογράφοι του Βόλου αν και σταμάτησαν την πολύμηνη αποχή δεν προχωρούν στην πιστοποίηση, καθώς πιστεύουν ότι η διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει να γίνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων του Βόλου μπορούν να πραγματοποιούνται από συμβολαιογράφους των Αθηνών που έχουν πιστοποιηθεί για τη διαδικασία. Με τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας άρθρο 98) του Νόμου 2830/2000 δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας και απόκτησης άδειας χρήσης συστημάτων ηλεκτρονικών εφαρμογών, και σε περίπτωση που η εγκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί από το σύνολο των συμβολαιογραφικών συλλόγων, όπως εν προκειμένω του Βόλου, οι συμβολαιογράφοι που διενεργούν εκποιήσεις ακινήτων υποχρεούνται να συνδεθούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή πύλης άλλου Συλλόγου, στον οποίο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι συμβολαιογράφοι μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να ξεκλειδώσουν τον πλειστηριασμό ενός ακινήτου και να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία. Μπορούν όμως, να σταματήσουν τη διενέργεια, αν ο επισπεύδων βεβαιώσει ότι υπήρξε ρύθμιση ή αποπληρωμή της οφειλής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου