ΤΟΠΙΚΑ

Μήλον της Εριδος οι… μαθητές

μήλον-της-εριδος-οι-μαθητές-822557

Μήλο της έριδος έχουν γίνει οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην α’ τάξη, μεταξύ γυμνασίων και Μουσικού Σχολείου Βόλου. Το Μουσικό, με έγγραφό του από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζήτησε τη σύσταση από το νέο σχολικό έτος και πέμπτου τμήματος στην α’ τάξη, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών του, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από άλλα γυμνάσια που «χάνουν» μαθητές και κινδυνεύουν με συρρίκνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία περισσότεροι από 180 μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος στην α’ τάξη του γυμνασίου έχουν κάνει αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου. Όμως, το Μουσικό κάθε χρόνο έχει δικαίωμα υποδοχής 96 μαθητών, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα των 24 μαθητών το κάθε ένα.

Φέτος, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου ζήτησε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύσταση πέντε τμημάτων και άρα να υποδεχθεί 120 μαθητές, ικανοποιώντας μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων μαθητών.

Το αίτημα συνάντησε έντονες αντιδράσεις γυμνασίων της περιοχής κι αυτό γιατί οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Μουσικό, θα «φύγουν» από τα υπόλοιπα γυμνάσια, εκ των οποίων ορισμένα οριακά συμπληρώνουν κάποια τμήματα. Αν φύγουν έστω και δύο μαθητές, κάποια γυμνάσια ενδέχεται να χάσουν ακόμη και ολόκληρο τμήμα, και άρα να συρρικνωθεί ο αριθμός των τμημάτων και της οργανικότητάς τους.

Την «καυτή πατάτα» καλείται να διαχειριστεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα του Μουσικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, συγκάλεσε σύσκεψη με τους τρεις αρχαιότερους διευθυντές, τους Γιάννη Καραφέρη, Καίτη Γαρυφάλλου και Ελένη Χατζηδημητρίου, προκειμένου από κοινού να εξεταστεί το θέμα. Ταυτόχρονα ζήτησε και τη γνώμη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία απάντησε εγγράφως ότι τάσσεται υπέρ της ομόρροπης ανάπτυξης όλων των σχολείων και κατά της γιγάντωσης ενός σχολείου έναντι άλλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου