ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή για την κολύμβηση στον Αναυρο

γιορτή-για-την-κολύμβηση-στον-αναυρο-822567

Γιορτή για την κολύμβηση αποτέλεσε το χθεσινό μάθημα στον Αναυρο, στο οποίο συμμετείχαν 150 μαθητές δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αντί του μαθήματος στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι μαθητές κατέβηκαν στην παραλία του Αναύρου και με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στις δράσεις που έγιναν: έκαναν σκυταλοδρομίες στη θάλασσα, κολύμπησαν και έπαιξαν και ταυτόχρονα έμαθαν για τους κινδύνους της θάλασσας και την παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και για τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθούν όταν κολυμπούν και αθλούνται.

«Μου αρέσει πολύ να κολυμπάω και σήμερα διασκεδάσαμε», είπε ο Βασίλης από το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού. «Εμαθα να κολυμπάω καλύτερα και μου αρέσει πολύ το μάθημα», πρόσθεσε από την πλευρά της η Γεωργία από το ίδιο σχολείο. Ενθουσιασμένοι και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. «Μου άρεσε πάρα πολύ το μάθημα», είπε ο Γιώργος. «Μου αρέσει πολύ το κολύμπι», πρόσθεσε η Ευγενία, ενώ ο Θανάσης τόνισε ότι «έμαθα ωραία πράγματα, και αν γίνουν κι άλλα μαθήματα θα πάω». «Περάσαμε πολύ ωραία, το κολύμπι είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα», ανέφερε εξάλλου ο Κωνσταντίνος. Υπήρχαν βεβαίως και οι αντίθετες απόψεις. «Δεν μου αρέσει και τόσο το κολύμπι», εξομολογήθηκε η Κατερίνα από το 2ο Δ.Σ. Αγριάς.

Σύμφωνα με τον γυμναστή και συντονιστή του προγράμματος, Χρήστο Πάντο, φέτος ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία. Φέτος ο αριθμός των μαθητών διπλασιάστηκε: 1.200 μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης από 37 δημοτικά σχολεία του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, των Αλυκών, της Ιωλκού, της Αγριάς, των Λεχωνίων και των Καλών Νερών. «Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, τα παιδιά έμαθαν κολύμπι και μπορούν χωρίς φόβο να μπουν στη θάλασσα και να κολυμπήσουν. Φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο τους μάθημα. Ερχονται τρέχοντας και φεύγουν λυπημένα. Του χρόνου ελπίζουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει από το πρώτο τρίμηνο και με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων σχολείων και από περιοχές εκτός Βόλου», σημείωσε ο κ. Πάντος.

Σημειώνεται ότι φέτος το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το β’ και γ’ τρίμηνο μαθημάτων, λόγω γραφειοκρατίας που φρέναρε τη μεταφορά των μαθητών από τα σχολεία τους προς τα κολυμβητήρια Βόλου και Ν. Ιωνίας όπου διεξάγονται τα μαθήματα και αντίστροφα.

Το πρόβλημα λύθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανέλαβε το κόστος των μεταφορών. Συνολικά έγιναν 250 δρομολόγια κόστους 10.000 ευρώ περίπου.

Στόχος είναι από το νέο σχολικό έτος το πρόγραμμα να επεκταθεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων και σε περιοχές ορεινές όπου δεν υπάρχει θάλασσα. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα μαθήματα σε μια πισίνα», ανέφερε ο κ. Πάντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου