ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς– Μουρεσίου

παράταση-της-κατάστασης-εκτάκτου-ανά-823037

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, «επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για το Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου να συνεχίσει να βρίσκεται στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει από το τέλος Μαρτίου του 2018.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου επλήγη σημαντικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Φεβρουάριου. Οι ζημίες στις υποδομές, στο δίκτυο ύδρευσης, στο εθνικό και αγροτικό οδικό δίκτυο εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των κατοίκων. Την ίδια στιγμή, οι συνεχείς μετακινήσεις εδάφους, που εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή και οι διαβρώσεις του υπεδάφους καθιστούν δύσβατα πλέον τα περιπατητικά μονοπάτια, εμποδίζοντας την πρόσβαση ακόμη και σε παραλίες του Πηλίου. Επίσης, εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός περίπου 300 κατοικιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου