ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Μουσείο της Κάρλας

τα-παιδιά-των-κδαπ-αμεα-στο-μουσείο-της-823423

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Βόλου, μαζί με το προσωπικό και των δύο δομών πραγματοποίησαν εκδρομή στα Κανάλια Μαγνησίας.

Εκεί, επισκέφτηκαν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας, όπου γνώρισαν την ιστορία της Λίμνης Κάρλας και της ζωής στα παρακάρλια χωριά με οπτικό υλικό σε κινηματογραφική οθόνη αλλά και μέσα από φωτογραφικές συλλογές τριών φωτογράφων. Επίσης, γνώρισαν το κάρλιο καράβι με τα εργαλεία του, ομοιώματα ψαράδων και ομοιώματα καλύβας, αλλά και την αναπαράσταση σε δύο μακέτες της Λίμνης Κάρλας πριν και μετά την αποξήρανση.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην όμορφη πλατεία του χωριού όπου απόλαυσαν τον καφέ και τα αναψυκτικά τους. Όλοι τους ήταν ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι.

Το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενοι από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020. Τελικός ανάδοχος του έργου είναι η ΕΕΤΑΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου