ΤΟΠΙΚΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

από-σήμερα-οι-αιτήσεις-για-το-φοιτητικ-823623

Από σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουνίου και μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έλαβαν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 ανέρχονται στους 2.400.

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στους λογαριασμούς του Π.Θ. προκειμένου να αποδοθεί στους φοιτητές ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Οι φοιτητές υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Ωστόσο η καταβολή του δεν είναι πάντα έγκαιρη. Για παράδειγμα το φετινό στεγαστικό επίδομα κατατέθηκε από το υπουργείο στους λογαριασμούς του Π.Θ. στις 14 Δεκεμβρίου 2017 ως μέρος συνολικού ποσού 33.325.000 ευρώ που αφορά σε δικαιούχους των πανεπιστημίων και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο επίσπευσε τη διαδικασία δημιουργώντας ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων για πρώτη φορά και παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε εγκαίρως τις σχετικές πιστώσεις, οι υπηρεσίες έγιναν αποδέκτες διαμαρτυριών για μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική εφαρμογή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr , ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής. Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών, ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία: αριθμός της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και ΑΜΚΑ του φοιτητή, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στη περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται), αριθμός του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου και αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου