ΤΟΠΙΚΑ

Με κωδικό taxis οι εγγραφές των μαθητών

με-κωδικό-taxis-οι-εγγραφές-των-μαθητών-824104

Επίσκεψη στον λογιστή… προϋποθέτει η εγγραφή των μαθητών που ολοκληρώνουν φέτος το γυμνάσιο καιό το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην Α’ λυκείου. Γονείς τρέχουν στους λογιστές για να πάρουν τους κωδικούς taxis ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α’ λυκείου, είτε να τα εγγράψουν στην επόμενη τάξη του λυκείου είτε για να κάνουν μετεγγραφές. Σημειώνεται ότι η περίοδος των εγγραφών πήρε παράταση έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την «ψυχρολουσία» είχαν υποστεί πέρυσι πρώτοι οι γονείς μαθητών που φοιτούν στα επαγγελματικά λύκεια. Μάλιστα πέρυσι είχαν προκληθεί εντάσεις. Ο νέος τρόπος εγγραφής μαθητών δεν είναι μόνο έξω από την κουλτούρα του γονέα, αρκετοί εκ των οποίων δεν έχουν καν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η απαίτηση του κωδικού taxis δημιουργεί συνειρμούς που συνδέονται με την εφορία και είχαν εκφραστεί φόβοι ότι η απαίτηση των κωδικών θα απομάκρυνε από τα επαγγελματικά λύκεια μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στον συγκεκριμένο τύπο λυκείου.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα λύκεια, κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κι από εκεί στις διευθύνσεις των γενικών λυκείων, νέα εγκύκλιος για την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών είτε στην Α’ τάξη του γενικού λυκείου είτε από τάξη σε τάξη και για την απαραίτητη χρήση κωδικών taxis.

Διευθυντές των σχολείων άρχισαν να ειδοποιούν μέσω e-mail τους γονείς των μαθητών για το επιπλέον δικαιολογητικό και την απαραίτητη ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών τους στο γενικό λύκειο. Προκειμένου μάλιστα να ενημερωθούν όλοι, έδωσαν στα παιδιά και γραπτή ενημέρωση για τον τρόπο των εγγραφών και τους απαιτούμενους κωδικούς taxis προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές και η παράταση ισχύει έως την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 10.00μ.μ.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη δημοσίων ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ – ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018 – 2019, θα πρέπει να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης».

Αυτό μπορούν να το κάνουν είτε μόνοι τους από τον προσωπικό τους υπολογιστή ακολουθώντας τις οδηγίες που τους παρέχονται είτε μέσω του σχολείου τους, όπου εκπαιδευτικοί διασταυρώνουν τα στοιχεία των μαθητών, διορθώνουν τυχόν λάθη και προχωρούν στις εγγραφές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου