ΤΟΠΙΚΑ

Παραδειγματικές ποινές για κλοπές

παραδειγματικές-ποινές-για-κλοπές-824220

Αρπαξε από ιδιοκτήτρια πρακτορείου μία σακούλα που περιείχε εισπράξεις 1.200 ευρώ και σκρατς συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 21χρονο Αλβανό για κλοπή που συνέβη τον Μάρτιο του 2016 σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στη δίκη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας. Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου είχε καλέσει άμεσα σε βοήθεια όταν ο 21χρονος την προσέγγισε σε ανύποπτη χρονική στιγμή και της άρπαξε από τα χέρια της τη σακούλα ενώ εκείνη αποχωρούσε από το κατάστημά της πεζή.

Τα χρήματα που είχε κλέψει ο κατηγορούμενος είχαν εντοπιστεί και επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια, καθώς ο καταδικασθείς, φοβούμενος επικείμενη σύλληψή του, τα είχε πετάξει.

Εξάλλου, ένοχος για κλοπή κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ένας 44χρονος Ρομά, ο οποίος είχε κλέψει 140 τσουβάλια κάρβουνα συνολικής αξίας 1.800 ευρώ από κατάστημα στον Βόλο.

Ο 44χρονος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Τέλος, ένοχος για κλοπή και παράνομη οπλοφορία κρίθηκε και ένας 47χρονος Βολιώτης, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 300 ευρώ, εφέσιμη. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο 47χρονος είχε κλέψει από περίπτερο στη Νέα Ιωνία το ποσό των 180 ευρώ. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην για την κλοπή αλλά και την παράνομη οπλοφορία, καθώς οι αστυνομικοί είχαν βρει επάνω του και είχαν κατασχέσει ένα σουγιά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου