ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 15 μηνών σε 86χρονη για χρήση πλαστού εγγράφου

φυλάκιση-15-μηνών-σε-86χρονη-για-χρήση-πλα-824844

Χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα της για να ανανεώσει την άδεια διαμονής ως ομογενής στη χώρα τον Ιανουάριο του 2013. Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 86χρονη ημεδαπή.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για χρήση πλαστών εγγράφων και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι εκείνη θα μπορούσε να είχε ανανεώσει την άδεια διαμονής χωρίς να έχει κάνει χρήση του εν λόγω πιστοποιητικού.

Καταδίκη για κλοπή

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για δύο Αλβανούς που κρίθηκε ότι παραβίασαν τους όρους διαμονής στη χώρα. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ στους δυο κατηγορούμενους, οι οποίοι ήταν καταχωρημένοι στον Κατάλογο Ανεπιθύμητων της χώρας και δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Τέλος, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την περασμένη Παρασκευή καταδίκασε και έναν 37χρονο Βολιώτη για κλοπή από κοινού. Ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος για κλοπή που συνέβη τον Απρίλιο του 2016 σε καφετέρια στον Βόλο, απ’ όπου ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει μία ταμειακή μηχανή, δύο τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου