ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα «άρπαξε» το ακίνητο Βολιώτη

τράπεζα-άρπαξε-το-ακίνητο-βολιώτη-824848

Σε Τράπεζα περιήλθε το επαγγελματικό ακίνητο ενός Βολιώτη επιχειρηματία. Η επαγγελματική στέγη «ανέβηκε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προχθές και ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η Τράπεζα, η οποία επίσπευσε τη διαδικασία, ήταν και εκείνη η οποία έδωσε την τιμή της πρώτης προσφοράς.

Επρόκειτο για έναν από τους χαρακτηριζόμενους ως παλιούς πλειστηριασμούς, που είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν στο Ειρηνοδικείο Βόλου, αλλά με τις κινητοποιήσεις είχε ματαιωθεί. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι θέμα χρόνου πλέον να ανέβουν όλοι οι συμβατοί πλειστηριασμοί που είτε είχαν ματαιωθεί είτε είχαν αποβεί άκαρποι στα Ειρηνοδικεία του Βόλου και της Μαγνησίας.

Αυτή τη στιγμή οι συμβατοί πλειστηριασμοί μετατρέπονται σε ηλεκτρονικούς. Η διαδικασία της μετατροπής έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο που άρχισαν να διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και όχι συμβατοί.

Για τις καινούργιες κατασχέσεις ακινήτων το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των πλειστηριασμών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από οχτώ μήνες ούτε μικρότερο από εφτά μήνες από την ημέρα κοινοποίησης της διαδικασίας. Ενώ εκτιμούνταν ότι θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και μετά, η διαδικασία ολοκληρώνεται πιο γρήγορα.

Οι εξώσεις από τα ακίνητα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν από τον καινούργιο χρόνο. Το ακριβές πλαίσιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησής τους δεν είναι ακόμη γνωστό και υπάρχει διάχυτος προβληματισμός σε κάθε εμπλεκόμενο για το πώς θα εκτελεστεί η διαδικασία. Ο οφειλέτης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενημερώνεται για την έξωση με την κοινοποίηση της πράξης του αποτελέσματος του πλειστηριασμού. Για τα περαιτέρω τεχνικής φύσεως θέματα το τοπίο είναι θολό. Δικαστικοί επιμελητές πάντως, φοβούνται ότι ο αριθμός των εξώσεων θα είναι μεγάλος και συγκρίνεται με το αντίστοιχο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην Ισπανία, όπου από το 2008 και μετά εκδόθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εξώσεων.

Πλειστηριασμοί διενεργούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή με διευρυμένο ωράριο, από το πρωί έως το απόγευμα. Ειδικότερα, πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 14.00 ή εναλλακτικά από τις 14.00 μέχρι τις 18.00.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου