ΤΟΠΙΚΑ

Αναστολή 50 προσλήψεων στη ΔΕΥΑΜΒ

αναστολή-50-προσλήψεων-στη-δευαμβ-825549

Αναστολή προσλήψεων 50 εργαζομένων που θα απασχολούνταν στη ΔΕΥΑΜΒ με οκτάμηνες συμβάσεις αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης. Για τις θέσεις θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και εφόσον προσληφθούν οι μόνιμοι που αναμένονται και γίνει νέα καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, για τη δημοτική επιχείρηση έχουν ήδη εγκριθεί 28 μόνιμες θέσεις προσωπικού. Αφορούν σε εργαζόμενους των εξής ειδικοτήτων: 1 χημικό μηχανικό Π.Ε., 1 μηχανολόγο μηχανικό Π.Ε., 1 πολιτικό μηχανικό Π.Ε., 1 χημικό, 1 αγρονόμο – τοπογράφο, 1 ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε., 1 μηχανολόγο μηχανικό Τ.Ε., 1 πολιτικό μηχανικό Τ.Ε., 1 ηλεκτρονικό Τ.Ε., 3 ηλεκτρολόγους Δ.Ε., 7 διοικητικούς γραμματείς Δ.Ε., 1 εργοδηγών βοηθών χημικών Δ.Ε., 2 οδηγούς Δ.Ε., 2 εργοδηγούς μηχανολόγων μηχανικών Δ.Ε., 1 ταμία Δ.Ε., 1 καταμετρητή Δ.Ε., 2 άτομα Δ.Ε. που θα απασχολούνται με επιδόσεις.

Για τις μόνιμες προσλήψεις έχουν ήδη βγει μέσω ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες, ωστόσο πανελλαδικά έχουν γίνει πάνω από 8.000 ενστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι καμία θέση δεν είναι κατοχυρωμένη πριν βγουν οι οριστικοί πίνακες. Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους για να προσέλθουν στην επιχείρηση και να πιάσουν δουλειά. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο κ. Σαββάκης, οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν καθώς οι προσλήψεις είναι ρευστές.

Στο πλαίσιο αυτό, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε να περιμένει η ΔΕΥΑΜΒ τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για να προχωρήσει στις 28 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψουν κενές θέσεις σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του 2010.

Εν αναμονή των προσλήψεων αποφασίστηκε σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου αναστολή της πρόσληψης 50 οκταμηνιτών. Οπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης αφενός οι προσλήψεις των οκταμηνιτών αφορούσαν το 2017, παρήλθε δηλαδή ο προγραμματισμένος χρόνος πρόσληψης, αφετέρου πολλές από τις ειδικότητες καλύπτονται από τις μόνιμες προσλήψεις που αναμένονται.

«Θα περιμένουμε τους μόνιμους και θα δούμε ποιες ειδικότητες μένουν ακάλυπτες προκειμένου να προχωρήσουμε σε επαναπροκήρυξη των 22 θέσεων που απομένουν», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου