ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς εφημερίες από τις 15 Ιουνίου η Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου

χωρίς-εφημερίες-από-τις-15-ιουνίου-η-ορθ-825923

Κίνδυνος «μπλακ άουτ» στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου μετά τις 15 Ιουνίου. Όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από δύο εβδομάδες, οι εναπομείναντες ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες για όλο τον επόμενο μήνα. Σε έκτακτη συνάντηση που είχαν χθες οι γιατροί του τμήματος, ζήτησαν από τον διοικητή του ΓΝΒ, κ. Ματθαίο Δραμητινό, να βρει λύσεις για τη στελέχωση της κλινικής, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία.

Στην Ορθοπεδική κλινική του Αχιλλοπούλειου υπηρετούν 4 μόνιμοι γιατροί, ένας γιατρός αποσπασμένος από το ΠΕΔΥ Βόλου. Μέχρι πρότινος επίσης υπηρετούσαν 8 ειδικευόμενοι γιατροί, από τους οποίους οι 4 αποχώρησαν, διότι μόλις τελείωσαν την ειδικότητα αναζήτησαν την τύχη τους εκτός Νοσοκομείου. Από τους εναπομείναντες 4 ειδικευόμενους γιατρούς, οι δύο αποχωρούν διότι έληξε η παράταση της σύμβασής τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Ορθοπεδικής, για να λειτουργήσει η κλινική χωρίς προβλήματα θα πρέπει να προσληφθούν άμεσα τουλάχιστον 4 ειδικευόμενοι γιατροί.

Η διεύθυνση της Ορθοπεδικής κλινικής από τις αρχές Μαΐου έχει ενημερώσει με έγγραφο της τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για το πρόβλημα που … έρχεται. Στη συνάντηση που έγινε χθες στο γραφείο του κ. Δραμητινού, οι γιατροί για μία ακόμη φορά έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης της κλινικής με επιπλέον προσωπικό, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης.

Σημειώνεται, πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν από την Ορθοπεδική άλλοι δύο μόνιμοι γιατροί. Με βάση το οργανόγραμμα μπορούν άμεσα να προκηρυχθούν 3 θέσεις Επιμελητών Β’ που είναι κενές αυτή τη στιγμή, ωστόσο για διάφορους λόγους η διαδικασία αυτή δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου