ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στο όνειρο ο «Ιππόκαμπος»

κοντά-στο-όνειρο-ο-ιππόκαμπος-601

Πιο κοντά στο όνειρο της απόκτησης mini bus για κινητικά ανάπηρους βρίσκεται το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» μετά τη σημαντική δωρεά της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Το ποσό των 5.000 ευρώ που έκανε δωρεά η ΕΒΟΛ, φέρνει τον «Ιππόκαμπο» μία ανάσα από τον στόχο που είχε τεθεί προ δεκαετίας περίπου, με τη σύσταση του σωματείου το οποίο σήμερα αριθμεί 125 μέλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», Πέτρο Μπέλλο, από τη σύσταση του σωματείου, το 2009, υπήρχε ένας μεγαλόπνοος στόχος: η απόκτηση ενός mini bus με αναβατόριο που θα εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις τους τα άτομα με αναπηρίες που δεν διαθέτουν δικό τους ειδικά διαμορφωμένο όχημα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η προσπάθεια είναι συστηματική από τον «Ιππόκαμπο», που εντόπισε στη γερμανική αγορά ένα mini bus που στοιχίζει 15.000 ευρώ και το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια και τους συνοδούς. Το λεωφορείο διαθέτει αναβατόριο και ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

«Με την απόκτησή του θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέλη μας που δεν διαθέτουν δικό τους ειδικά διαμορφωμένο όχημα και χρειάζεται να μετακινηθούν είτε για να επισκεφθούν το γιατρό είτε για να συμμετέχουν σε κάθε είδους δράσεις», ανέφερε ο κ. Μπέλλος.

Με την έναρξη της προσπάθειας, ο «Ιππόκαμπος» απευθύνθηκε σε όλους τους φορείς ζητώντας τη συνδρομή τους για την απόκτηση του λεωφορείου – εργαλείου για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Είχε συγκεντρωθεί ποσό 10.000 ευρώ (3.000 ευρώ από τον Ροταριανό Ομιλο Βόλου, 3.000 ευρώ από τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, 2.000 ευρώ από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, 500 ευρώ από τα ΕΛ.ΤΑ., 770 ευρώ από εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, 330 ευρώ από τη θεατρική ομάδα ΔραΠαίκτες και 500 ευρώ από εκδήλωση των Ιδιωτικών Σχολείων Προμηθέας). Η ΕΒΟΛ με δωρεά της συμπλήρωσε το ποσό των 5.000 ευρώ και πλέον έχουν συγκεντρωθεί τα 15.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του λεωφορείου.

«Είμαστε πλέον πολύ κοντά στον στόχο. Βεβαίως θα χρειαστεί και ένα ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ για την ταξινόμηση. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί ένας στόχος δεκαετίας. Και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΒΟΛ για τη δωρεά. Το αίτημά μας έγινε ομόφωνα δεκτό από το διοικητικό συμβούλιο, που απέδειξε για μία ακόμη φορά το πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτελεί», ανέφερε ο κ. Μπέλλος.

Σημειώνεται ότι τον στόχο του «Ιππόκαμπου» θα στηρίξουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος. Θα αναλάβουν το κόστος των καυσίμων, της συντήρησης και του οδηγού, προκειμένου το λεωφορείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των 125 μελών του «Ιππόκαμπου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου