ΤΟΠΙΚΑ

Προσδοκίες στη Μαγνησία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

προσδοκίες-στη-μαγνησία-για-το-τριήμε-1466

Προοίμιο της θερινής τουριστικής σεζόν θεωρείται κατά κανόνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «βαρόμετρο της διάθεσης των Ελλήνων», οι οποίοι είναι μάλλον διστακτικοί στην παρούσα φάση. Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Γιώργου Ζαφείρη, ο μέσος όρος πληρότητας στη χερσαία Μαγνησία υπολογιζόταν μέχρι χθες στο 60% σύμφωνα με τις κρατήσεις, ενώ οι προσδοκίες πολλών επαγγελματιών εναποτίθενται στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων απέδωσε την παραπάνω εικόνα στις προγνώσεις που κάνουν λόγο για ενδεχόμενες βροχοπτώσεις και κυρίως στην οικονομική στενότητα που ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες. «Ας μην ξεχνάμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι νωρίτερα από πέρυσι» σχολίασε.

Στο μεταξύ, τα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκονται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιούνται στη Σκόπελο και την Αλόννησο, αλλά μέχρι στιγμής πρωταγωνιστούν στις αφίξεις οι ξένοι τουρίστες.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Σκιάθου, Ηλίας Σταμέλος, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ στην παρούσα οι τουρίστες είναι κυρίως αλλοδαποί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων του νησιού, Μανώλης Κανταράκιας, επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι αποτρεπτικές για πολλές οικογένειες, ενώ υπολογίζει ότι η μέση πληρότητα αγγίζει το 60% μέχρι στιγμής, χωρίς να λείπουν ωστόσο οι εξαιρέσεις.

Ικανοποιητική εκτιμά ότι θα είναι η κίνηση του τριημέρου ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, λόγω των ιστιοπλοϊκών αγώνων που διοργανώνονται για 29η χρονιά στο νησί από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης, που μεταφράζεται σε 30 σκάφη και 200 τουλάχιστον επισκέπτες, πλήρωμα και συνοδούς. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κατά παράδοση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η φαντασμαγορική τελετή λήξης θα πλαισιωθεί από κεραμικά, δώρο του δήμου σε κάθε σκάφος που συμμετέχει, τυρόπιτα Σκοπέλου και κρασί. Ο δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι κάθε παρόμοια διοργάνωση ενισχύει την τουριστική κίνηση και προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα και στην Αλόννησο λόγω του μαραθώνιου αγώνα που θα διεξαχθεί στο νησί και αποτελεί πλέον θεσμό. Ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, εκτιμά, ωστόσο, ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να επισκεφτεί το νησί, αλλά τα δρομολόγια φέτος δεν είναι αυτά που θα θέλαμε» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου