ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για την ηλεκτρονική αξιολόγηση

προβληματισμός-για-την-ηλεκτρονική-α-1612

Τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και η έλλειψη 25.000 ατόμων για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων προσωπικού, με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της αξιολόγησης, συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ηλεκτρονική αξιολόγηση και τα προβλήματα του κλάδου από εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, τον ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κουρουβακάλη και το μέλος της Ομοσπονδίας Τάσο Αντωνόπουλο.

Ο κ. Κουρουβακάλης αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων, το επίδομα των προϊσταμένων σε νοσηλευτικό προσωπικό, την αξιολόγηση χωρίς εκπρόσωπο των εργαζομένων, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην τροπολογία της κ. Γεροβασίλη, ενώ εξέφρασε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να έχουν αξιολογηθεί 30.000 εργαζόμενοι μέσα σε 3 ημέρες, όπως λέγεται, όταν η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της απεργίας αποχής από την ηλεκτρονική αξιολόγηση, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ υπενθύμισαν ότι βρίσκεται σε ισχύ και τόνισαν ότι πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες από τις ομοσπονδίες. Ο κ. Κουρουβάλης, ειδικότερα, ανέφερε ότι «ξέρω πολύ καλά ότι πέρσι το νοσοκομείο σας κράτησε σε μεγάλο μέρος την απεργία – αποχή», καλώντας τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναπροκήρυξε απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και για το 2018 καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να μη δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τούς ζητηθεί (π.χ. ΑΦΜ) σε εφαρμογή της εγκυκλίου για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης όσο και τους υπαλλήλους που τους ανατίθεται το έργο της καταγραφής και διαμόρφωσης του μητρώου, και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απέχοντας από το συγκεκριμένο έργο.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου θα πραγματοποιήσουν συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει ο Σύλλογος στο θέμα της απεργίας – αποχής που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κλήθηκαν να δώσουν μαθήματα αγωνιστικότητας «στη μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου από όλους τους χώρους εργασίας».

Στη διάρκεια της προχθεσινής ενημερωτικής συνάντησης υπογραμμίστηκε τέλος: «Εχουμε δεχτεί πολλές απώλειες σε μισθούς σε επιδόματα, τώρα και στο αφορολόγητο. Καιρός να ζητήσουμε και αυξήσεις στους μισθούς μας. Φτάσαμε σε σημείο να συζητάμε για το ανθυγιεινό. Πρέπει να παραμείνει, να αυξηθεί και να δοθεί και σε άλλες ειδικότητες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου