ΤΟΠΙΚΑ

Διευρύνεται η Κοινωνική Συμμαχία

διευρύνεται-η-κοινωνική-συμμαχία-3008

Με φόντο την προχθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι 14 φορέων της Μαγνησίας, συγκροτώντας την Κοινωνική Συμμαχία σε επίπεδο νομού, η οποία δίνει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους (πλατεία Ελευθερίας, 9 το πρωί) ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, σειρά ανακοινώσεων – καλεσμάτων εκδόθηκε χθες.

Εμπορικός Σύλλογος

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Ν. Ιωνίας ενημερώνει ότι συμμετέχει στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των συναδέλφων εμπόρων κι επιχειρηματιών στη δίωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί.

«Διεκδικούμε, δυναμικά, εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση: Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές, Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης. Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Καταστηματάρχες εστίασης

Ο Σύλλογος Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων και Εστίασης Ν. Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», με δίωρη στάση εργασίας στις 30 Μαΐου, από τις 9:00 έως τις 11:00. Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι επαγγελματίες σε προγραμματισμένη ενωτική συγκέντρωση συλλόγων, σωματείων και πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στον κοινό αγώνα ενάντια στη λιτότητα, στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τις δυνάμεις του με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς ενώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, και καλεί όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 9 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

«Δεν θα μπορούσαμε και εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην ενώσουμε τη φωνή μας με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και όλους τους υπόλοιπους φορείς στο πλαίσιο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Μίας κινητοποίησης που θα πρέπει να μας βρει όλους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπορικό και επιστημονικό κόσμο, στους δρόμους. Από τον Βόλο της βιομηχανοποίησης φθάσαμε στον Βόλο των λουκέτων, του θεσσαλικού νομού με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, της περιοχής των μικρομεσαίων σε απόγνωση. Η μικρομεσαία τάξη έχει οδηγηθεί στον αφανισμό και ο ιδιωτικός τομέας που για δεκαετίες ήταν το στήριγμα της εθνικής μας οικονομίας, τώρα παραπαίει», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ενωση Προσωπικού Τσιμέντων

«Ενώνουμε δυνάμεις, ενεργούμε συλλογικά, αθροίζουμε εμπειρία και τεχνογνωσία. Απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση ενάντια στα εισοδήματά μας, είτε μέσω της φορολόγησης είτε μέσω των εισφορών, δεν επιτρέπεται να παραμένουμε απαθείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, η οποία συνεχίζει: «Οι απαιτήσεις και οι ορέξεις τους γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, μας θέλουν σκλάβους υποταγμένους, γι’ αυτό επιτίθενται με πρωτοφανές ξεδιάντροπο τρόπο. Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε να μας εξοντώσουν. Στην εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησαν δεν θα βρουν εύκολα θηράματα, τους απαντάμε από εδώ, να μην το τολμήσουν. Η ανοχή και η αντοχή έχουν τα όρια τους, είμαστε όσο ποτέ άλλοτε αποφασισμένοι ενωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί για ένα πράγμα. Δεν θα ανεχθούμε τις ευθύνες άλλων, σε πολλές περιπτώσεις τραγικές είτε από λαθεμένες επιλογές είτε από έλλειψη ικανότητας και διορατικότητας να μετακυλήσουν στις δικές μας πλάτες. Να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα να μην παραδώσουμε και να μη μείνουμε απαθείς στον νέο οδοστρωτήρα που κινείται ενάντια στην κοινωνία μας, να βάλουμε φρένο στη φτώχεια, στην ανεργία, στη λιτότητα, στην υπερφορολόγηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά ενωτικά, στις 30 ΜΑΪΟΥ 2018 να δώσουμε αγωνιστικό παρών στις 9π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. «Στις 30 του Μάη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων», αναφέρει σε ανακοίνωση και καλεί στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

«Η παγερή αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σκύψει πάνω από τα οξυμένα προβλήματα του Κλάδου μας, μας συσπειρώνει και μας κάνει συνοδοιπόρους με τις άλλες Κοινωνικές Ομάδες, που επίσης συνθλίβονται από την ανεργία, τη ληστρική φορολόγηση, την κοινωνική περιθωριοποίηση, εξαιτίας των μνημονιακών αυτών πολιτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας.

«Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου, «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ», οι δρόμοι μας σμίγουν καθώς θα συμμετέχουμε ενωτικά και μαζικά στην ενιαία αγωνιστική συγκέντρωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας», στις 9 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας», προσθέτει.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων την ερχόμενη Τετάρτη απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

«Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών – καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μέσα από του αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες, προετοιμαζόμαστε για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης στα τέλη Ιούνη – αρχές Ιούλη. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων στις 30 Μάη», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Οι πρώτοι 14 φορείς

Στην Κοινωνική Συμμαχία συσπειρώνονται ολοένα και περισσότεροι φορείς από τους 14 που αρχικά ένωσαν τα χέρια: Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας – Αλμυρού, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων, Σύλλογος Πολυτέκνων, Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Κεντρικής Ελλάδας, Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Σύλλογος Μεσιτών, Σύλλογος Εστίασης, Εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ, Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου