ΤΟΠΙΚΑ

Ενοχλήθηκε ο Ιάσονας Αποστολάκης

ενοχλήθηκε-ο-ιάσονας-αποστολάκης-3283

Τι είπε στο 45ο λεπτό της συνεδρίασης κουνώντας χαρακτηριστικά το χέρι και τι «διαψεύδει»

Οχι μία αλλά δύο φορές στη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης, να δοθούν χρήματα από τα δημοτικά ταμεία για «να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ».

Ο κ. Αποστολάκης, του οποίου το σχόλιο-προτροπή προκάλεσε αίσθηση την ώρα που συζητούνταν η ανάθεση σε εξειδικευμένο γραφείο της γνωμοδότησης για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα οδηγηθεί στην πτώχευση αν τελικώς η ΕΡΓΗΛ εισπράξει τα 9,2 εκατ. ευρώ, εμφανίστηκε ενοχλημένος για την καταγραφή της δημόσιας τοποθέτησής του.

Σε απάντησή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (δημοσιεύεται σελίδα 2) ο κ. Αποστολάκης επιχειρεί να διαψεύσει και συκοφαντεί.

Τι ακριβώς ειπώθηκε, ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Μαΐου 2018, καταγράφεται στο λεπτό 45:44 της συνεδρίασης (ενότητα Live συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου – https://www.youtube.com/watch?v=D3vtqmZdpr0).

Στο 45ο λεπτό της συνεδρίασης, κι ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επιχειρεί να εξηγήσει για ποιο λόγο κρίνεται αναγκαία μια γνωμοδότηση για την πιθανή εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί έναντι της ΕΡΓΗΛ, κι ότι η γνωμοδότηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, του απευθύνεται ερώτηση για το κόστος πληρωμής του γραφείου που θα αναλάβει τη γνωμοδότηση και από πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

Αχ. Μπέος (από μικροφώνου): Λεφτά έχουμε εμείς κύριε. Όχι όμως ο Παπανδρέου που έλεγε… Τα διαχειριζόμαστε, και τα τρία τα κάναμε 21. Αρα τα διαχειριζόμαστε καλά.

Ι. Αποστολάκης (εκτός μικροφώνου, κουνώντας χαρακτηριστικά το δεξί του χέρι): Δώστε τα να σωθεί η ΔΕΥΑΜΒ αν είναι.

Αχ. Μπέος: Ορίστε;

Ι. Αποστολάκης: Δώστε τα στη ΔΕΥΑΜΒ για να σωθεί.

Αχ. Μπέος: Τι να σωθεί; Εμείς θα το κρίνουμε αυτό. Εσύ κάνε λίγο μονόζυγο να ψηλώσεις κι άσε το άλλο. Εμείς αποφασίζουμε. Παρατηρήσεις στα του οίκου σας. Τα ταμεία του Δήμου Βόλου είναι για τους πολίτες. Αφήστε τα άλλα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου