ΤΟΠΙΚΑ

Μεταφέρουν τα σκουπίδια σε διπλανά χωριά!

μεταφέρουν-τα-σκουπίδια-σε-διπλανά-χω-4244

Καταστάσεις για… γέλια και για κλάματα στον οικισμό Μικρό στο Νότιο Πήλιο. Κάτοικοι που διατηρούν εξοχικές κατοικίες και επαγγελματίες που έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες, μετέτρεψαν τα αυτοκίνητά τους σε… σκουπιδιάρες και οι ίδιοι μπήκαν σε ρόλο εργατών καθαριότητας, προκειμένου να απαλλάξουν το χωριό από τον μεγάλο όγκο των απορριμμάτων. Τα σκουπίδια τα μεταφέρουν σε διπλανά χωριά!

Κάτοικοι φορτώνουν σκουπίδια στα αυτοκίνητά τους και τα μεταφέρουν σε διπλανά χωριά

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Μικρό, εδώ και 20 – 25 ημέρες δεν έχουν δει απορριμματοφόρο. Το χωριό έχει αρχίσει να γεμίζει από ιδιοκτήτες εξοχικών που περνούν τα Σαββατοκύριακά τους στον παραθαλάσσιο οικισμό, αλλά και από τους επαγγελματίες που ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους ενόψει της σεζόν.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένονται μάλιστα και οι πρώτοι τουρίστες, που όμως θα αντικρίσουν «βουνά» από σκουπίδια και δυσοσμία, αν δεν αναλάβει δράση η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία των κατοίκων, οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει από σκουπίδια. Ολόκληρα τμήματα του χωριού έχουν μετατραπεί σε μικρές… χωματερές, από τα σκουπίδια που δεν χωρούν στους κάδους και εναποτίθενται δίπλα από αυτούς. Ακόμη και στους κάδους στις παραλίες η κατάσταση είναι τραγική.

Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει -όπως λένε- να γίνεται πιο συστηματικά αποκομιδή των απορριμμάτων την περίοδο που αρχίζει το χωριό να αποκτά και πάλι ζωή.

«Εδώ και 20 – 25 ημέρες δεν έχει γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι κάδοι να έχουν ξεχειλίσει», λένε οι κάτοικοι που ανέλαβαν μόνοι τους δράση: «Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια μόνοι μας στα διπλανά χωριά».

Όπως διαμαρτύρονται, «τίθεται θέμα δημόσιας υγιεινής και ελλοχεύει κι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, εξαιτίας της αδιαφορίας του αρμόδιου αντιδημάρχου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου