ΤΟΠΙΚΑ

Εξώδικο Κατρούγκαλου στον Αχιλλέα Μπέο. Δήλωση του Δημάρχου Βόλου

εξώδικο-κατρούγκαλου-στον-αχιλλέα-μπ-5248

Εξώδικη δήλωση -πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ζητώντας εντός 48 ωρών να ανακαλέσει ισχυρισμούς που διατύπωσε εναντίον του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος κάλεσε τον κ. Μπέο: «εντός 48 ωρών να ανακαλέσετε τους ισχυρισμούς σας με δημόσια δήλωσή σας, να ζητήσετε ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου, να γνωστοποιήσετε με πρόσφορο μέσο τη δημόσια δήλωσή σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως σε όσα δημοσίευσαν την ως άνω αναληθή δήλωσή σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξω την πλήρη ικανοποίηση μου προσφεύγοντας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Η δημοσιοποίηση του εξώδικου έγινε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρει σε αυτό ο κ. Κατρούγκαλος προς τον κ. Μπέο, «οι παντελώς ανυπόστατοι, ψευδείς και κατασκευασμένοι ισχυρισμοί, των οποίων την αναλήθεια προφανώς γνωρίζετε, πλήττουν ευθέως την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου».

Οι “επίμαχες” αναφορές του κ. Μπέου για τις οποίες ο αν. Υπουργός Εξωτερικών έστειλε την εξώδικη δήλωση είναι οι εξής: «Μακάρι ως δήμος να είχαμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε. Δεν την έχουμε όμως. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν οκτάμηνες συμβάσεις και μόλις έληξαν απολύθηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι που έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν. Αλλά τι τραβούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που το τραβά όλη η Ελλάδα. Το Υπουργείο Εσωτερικών ψήφισε Νόμο και έδιωξε τους εργαζόμενους με τη λήξη των συμβάσεων. Έρχεται όμως ο Κατρούγκαλος -που αν είχε ευσυνειδησία θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπει μόνος του μέσα- και βρίσκει ένα παράθυρο στον Νόμο. Και λέει στους εργαζόμενους, πάτε σε αυτό το γραφείο -που είναι δικό του- για να πάρετε προσωρινή διαταγή και να κερδίσετε την υπόθεση. Έτσι είναι οι πολιτικοί απατεώνες».

Δήλωση του Αχ. Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου, πριν την έναρξη της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, λαμβάνοντας τον λόγο, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση για τις αναφορές που έκανε για τον κ. Κατρούγκαλο λέγοντας: «Τη Δευτέρα αναφέρθηκα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στον υπουργό κ. Κατρούγκαλο, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων που απολύθηκαν και τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα παραιτούμενοι από τα δικαστήρια του Βόλου και επιλέγοντας να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια των Αθηνών. Υστερα από πληροφορίες και απόψεις που έχουν γραφτεί στον Τύπο πανελλαδικά, έκανα μία τοποθέτηση για τον κ. Κατρούγκαλο. Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με τον πολιτικό κ. Κατρούγκαλο κι όχι το φυσικό πρόσωπο, τον επαγγελματία ή τον οικογενειάρχη. Ως εκ τούτου η τοποθέτησή μου είναι μία αξιολογική κρίση, είναι μία πολιτική τοποθέτηση και τίποτα παραπάνω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου