ΤΟΠΙΚΑ

Ακτικαπνιστική βραδιά από την Πνευμονολογική Κλινική του Π.Θ.

ακτικαπνιστική-βραδιά-από-την-πνευμο-5512

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχοντας στον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, την Κινηματογραφική και την Θεατρική ομάδα του Τμήματος Ιατρικής και Τμήματος Βιοχημείας/ Βιοτεχνολογίας διοργανώνουν μια βραδιά Αντικαπνιστική την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 20.00 στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Για εφέτος το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας είναι “Κατά του καπνίσματος, να είναι η κάθε σου μέρα”.
Επιμέρους στόχοι πρέπει να είναι η μάχη κατά του παθητικού καπνίσματος, οι στρατηγικές για τη διακοπή του καπνίσματος, η ενημέρωση για τις δυσμενείς συνέπειες του καπνού και οι διαφημίσεις εναντίον του καπνίσματος.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από τον Γαλλικό Κινηματογράφο δείχνοντας την σχέση του με το τσιγάρο, καθώς επίσης θα παιχθεί το γνωστό μονόπρακτο του Τσέχωφ με τίτλο «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και δύο μονόπρακτα της Σοφίας Γουργουλιάνη με τίτλους «Τσιγαρίλα» και «Είδα μια αρκούδα στο
δρόμο».

Συμμετέχουν οι φοιτητές Χαρούλη Μυρτώ, Αλέξανδρος Ζαφρανάς και Βαγγέλης Παππάς. Η σκηνοθεσία είναι της Σταματίας Καγκελάρη. Θα μιλήσουν οι: κα Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας κα Ζωή Δανιήλ. Τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσικά ο φοιτητής Ιατρικής Θοδωρής Ρεπανάς.

Σχολιασμοί και προβληματισμοί από όλους που θα συμμετέχουν, μέσα από τα αποσπάσματα ταινιών του γαλλικού κινηματογράφου, τα μονόπρακτα, καθώς και το μουσικό ταξίδι θα στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου