ΤΟΠΙΚΑ

Το «σχολείο των χρωμάτων»

το-σχολείο-των-χρωμάτων-5667

Σε εκφραστικά δημιουργικά μονοπάτια οδήγησε τους μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου το πρόγραμμα «Τέχνη και τεχνικές», που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να πειραματιστούν, αντλώντας έμπνευση από τις προϊστορικές βραχογραφίες και τα έργα ζωγράφων διεθνούς διαμετρήματος.

Τα έργα που κοσμούν το νηπιαγωγείο αλλά και τον αύλειο χώρο του σχολείου είναι καρπός του προγράμματος που διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Μάρτιο του 2018, και έδωσε σε 31 λιλιπούτειους δημιουργούς την ευκαιρία να εκφραστούν, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά με έμπνευση και φαντασία.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά ήρθαν, παράλληλα, σε επαφή με την πρώτη μορφή τέχνης που έχει καταγραφεί, τις βραχογραφίες, αναπτύσσοντας δημιουργικό πεδίο με πρώτη ύλη το κάρβουνο.

Στη συνέχεια δούλεψαν με πολλά διαφορετικά υλικά και χρώματα, πειραματίστηκαν με τέμπερες, παστέλ, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, χρησιμοποίησαν διαφορετικά χαρτιά όλων των ειδών, διαφάνειες, ακόμη και καμβά. Τα παιδιά είδαν την εξέλιξη ενός ζωγραφικού έργου με τη συνδρομή ζωγράφου που επισκέφτηκε το σχολείο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να μυηθούν και στην τεχνική του κολάζ.

Τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται στον χώρο του σχολείου και η σχολική πινακοθήκη, εμπλουτίζεται από φωτογραφίες των παιδιών εν ώρα δημιουργίας, αλλά και το στίγμα των μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων, από τους οποίους άντλησαν έμπνευση.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου, Ευαγγελία Σδρούλια, υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο υλοποιείται διαφορετικό πολιτιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων, το οποίο αναδεικνύει πέρα από το ταλέντο και τη δημιουργική διάθεση, το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των παιδιών.

«Δουλέψαμε σύμφωνα με την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, γιατί θέλαμε να αποδώσουν και ομαδικά κάποιους πίνακες τα 31 παιδιά που συμμετείχαν. Εχουμε και ατομικά έργα και ομαδικά έργα», σημείωσε η κ. Σδρούλια.

Το «σχολείο των χρωμάτων» βρίσκεται στην οδό Ανθίμου Γαζή 25 με Καποδιστρίου και τα έργα των παιδιών που εκτίθενται σε περίοπτη θέση δίνουν τον ορισμό της τέχνης και της τεχνικής, από τα χέρια πολλά υποσχόμενων μελλοντικών δημιουργών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου