ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος: «Στο ξύλο οι άνδρες απαντάνε με ξύλο»

μπέος-στο-ξύλο-οι-άνδρες-απαντάνε-με-ξ-5851

Για «άθλια προπαγάνδα υποκριτών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για το ψήφισμα που δεν εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να καταδικαστεί η επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου για τον ομόλογό του έξω από τα δικαστήρια.

Στην ανακοίνωσή του για το επίμαχο ψήφισμα που έγινε αφορμή αποχώρησης μερίδας της αντιπολίτευσης από το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου αναφέρει: «Με αφορμή τη συνεχιζόμενη άθλια προπαγάνδα των υποκριτών δήθεν δημοκρατών και τάχα προοδευτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για το θέμα του ξυλοδαρμού και προπηλακισμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τη μη έκδοση ψηφίσματος, υπογραμμίζουμε και πάλι ότι η στάση μας είναι απαρέγκλιτη, δεν διαφοροποιείται κατά περίπτωση (και κατά πώς βολεύει τον κάθε κατεργάρη) και προβλέπει την αυστηρή προσήλωσή μας στα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και μόνο.

Κάθε άλλη ερμηνεία της στάσης μας, με δεδομένη μάλιστα τη χωρίς εξαιρέσεις θέση μας κατά κάθε μορφής άσκησης βίας, είναι δόλια και εκ του πονηρού και προσιδιάζει ακριβώς σε αυτούς τους υπηρέτες της διαπλοκής και της πολιτικής σαπίλας που ακόμη και σήμερα επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…».

«Εχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο»

Λίγο νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου έξω από τα δικαστήρια, όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχεται η δημοτική αρχή για το θέμα του ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη: «Εχω πει επανειλημμένως. Εμένα η στάση μου είναι σταθερή, αδιαπραγμάτευτη και χρόνια. Για θέματα που δεν αφορούν την πόλη μου δεν ασχολούμαι. Δεν βγάζω ανακοινώσεις. Δεν κάνω ψηφίσματα. Αυτοί είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Για το θεαθήναι και για επικοινωνιακή πολιτική ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Έχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο και ασχολούνται με τον Μπουτάρη 88 χρονών. Αφήστε τώρα, η πόλη μας έχει άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με αυτά; Εάν αυτοί θέλουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της πόλης και των πολιτών είναι δικαίωμά τους. Εμείς τον χρόνο μας τον αφιερώνουμε στους πολίτες που μας εμπιστευτήκανε. I love Volos. Φιλάκια».

«Στο ξύλο οι άντρες απαντάμε με ξύλο»

«Οι άντρες, αν δεχτούμε επίθεση με ξύλο, απαντάμε με ξύλο. Ούτε βάζουμε τα κλάματα, ούτε βάζουμε τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις. Αν συνέβαινε σε εμένα, θα απαντούσα με ξύλο»…

Αυτά είπε για την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μέσω του FOCUS FM, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενώ την ίδια ώρα καταδίκασε κάθε μορφή βίας.

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός απατεώνας. Οι υποκριτές δεν άκουσα να καταδικάζουν τις υβριστικές δηλώσεις του κυρίου Μπουτάρη, για τους Πόντιους», πρόσθεσε ο κ. Μπέος.
Σε ερώτηση γιατί το δημοτικό συμβούλιο ως σώμα, δεν ασχολήθηκε με το θέμα, όπως έκαναν ανάλογα δημοτικά συμβούλια, ο κ. Μπέος απάντησε: «Είναι πάγια θέση μας σε ό,τι αφορά θέματα εκτός πόλης, να μην παίρνουμε θέση. Έχουμε τόσα προβλήματα στο Βόλο, με τον Μπουτάρη θα ασχοληθούμε;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου