ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η δίκη για τα επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

σήμερα-η-δίκη-για-τα-επεισόδια-στο-δημο-6168

Για σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου έχει προσδιοριστεί η ρητή δικάσιμος με κατηγορούμενους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, Στ. Λημνιό, Μ. Βαξεβανόπουλο και Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε βάρος τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, κατέθεσε μήνυση για διατάραξη συνεδρίασης και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Με αφορμή τη δίκη, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους τρεις κατηγορούμενους έχουν εκδώσει φορείς της πόλης.

«Θεωρούμε αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής να στέλνει στα δικαστήρια πολίτες που διαμαρτύρονται για τις επιλογές της. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους με τη φυσική παρουσία τους στον χώρο των δικαστηρίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρούμε αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής που έχει δημιουργήσει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον όλων, να στέλνει στα δικαστήρια πολίτες που έχουν άλλη άποψη για τις επιλογές της. Όπως επιλογή του μηνυτή κ. Μουλά είναι κατά πως φαίνεται ο ορισμός συνεδρίασης ΔΣ, την ίδια σχεδόν ώρα που οι συμπολίτες μας θα δικάζονται», επισημαίνει η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο».

«Η δίωξη των τριών μελών μας έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και προσπαθεί τόσο να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας κατά της καύσης σκουπιδιών, όσο και να φοβερίσει όσους αγωνίζονται μαζί μας ενάντια στα σχέδια και τις πρακτικές της δημοτικής αρχής που εκπροσωπεί ο κ. Μουλάς. Αυτής που, μετά από πίεση χιλιάδων πολιτών, πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά δεν απέσυρε τις μηνύσεις, ούτε και τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου SRF. Η συνέχεια στα δικαστήρια, λοιπόν! Μόνο που δεν είμαστε τρεις. Είμαστε χίλιοι δεκατρείς! Και ακόμα περισσότεροι όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου. Κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα λόγου, τίποτα δεν μας φοβίζει περισσότερο από την καύση σκουπιδιών! Οι πολίτες δεν θα ησυχάσουν, μέχρι να αναπνεύσουν ελεύθερα!», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.

«Με μια απαράδεκτη απόφαση της Εισαγγελίας και κατόπιν παραγγελίας της δημοτικής αρχής Βόλου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, μιας και ουσιαστικά ποινικοποιείται η όποια διαμαρτυρία πίσω από τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών. Διαμηνύουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε όποια προσπάθεια να βάλουν στον γύψο το δικαίωμά μας να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας και Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου