ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

στις-κάλπες-σήμερα-το-πανεπιστήμιο-θε-6234

Στις 9 σήμερα το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για την εκλογή του νέου πρυτανικού σχήματος που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία του ιδρύματος από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στον Βόλο οι κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου (κτίριο Παπαστράτου, 4ος όροφος) και εκεί θα προσέρχονται μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Βόλο και τη Λαμία.

Στη Λάρισα οι κάλπες θα στηθούν στην Κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής, κι εκεί θα προσέρχονται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση σε δύο φάσεις: πρώτα ανά κάλπη και στη συνέχεια συγκεντρωτικά, με το τελικό αποτέλεσμα να αναμένεται μετά τα μεσάνυκτα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι καθηγητές μέλη ΔΕΠ και με ποσόστωση το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Κάθε εκλογέας μπορεί να ψηφίζει έναν για τη θέση του πρύτανη και έναν για τη θέση του αντιπρύτανη.

Υπενθυμίζεται ότι τον πρυτανικό θώκο διεκδικούν δύο υποψήφιοι: οι κ.κ. Ζήσης Μαμούρης και Νίκος Δαναλάτος, ενώ τις τέσσερις θέσεις των αναπληρωτών πρύτανη οι: Ιωάννα Λαλιώτου από το ΙΑΚΑ (Βόλος), Στέφανος Παρασκευόπουλος από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (Βόλος), Ευτυχία Καψαλάκη από το Τμήμα Ιατρικής (Λάρισα), Βασίλης Κανακούδης από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Βόλος), Δημήτρης Λεωνίδας από το Τμήμα Βιοχημείας (Λάρισα), Ιωάννης Θεοδωράκης από το ΤΕΦΑΑ (Τρίκαλα) και Χαράλαμπος Μπιλίνης από το Τμήμα Κτηνιατρικής (Καρδίτσα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου