ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 13 μηνών για τη μέθη σε δύο φίλους Βολιώτες οδηγούς

φυλάκιση-13-μηνών-για-τη-μέθη-σε-δύο-φίλο-7108

Μάλωσε με τη σύζυγό του, βγήκε έξω με φίλο του και έπιασε τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 38χρονο Βολιώτη.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί ξημερώματα Παρασκευής να οδηγεί μηχανάκι έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,19 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα με ανώτερο όριο τα 0,25. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμη ότι δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης.

Οι δικαιολογίες του κατηγορούμενου ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω ενός καβγά με τη σύζυγο δεν μέτρησαν, όπως ήταν φυσικό, στο δικαστήριο.

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τόσο τον κατηγορούμενο όσο και τον φίλο του, που δικάστηκε επίσης για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος χωρίς άδεια.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Βολιώτη ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι του έγινε έλεγχος όταν πήγε να αναζητήσει το φίλο του στο Τμήμα.

Οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να μετακινήσει σε κάποιο άλλο σημείο το μηχανάκι του φίλου του από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, όμως εκείνος αντί να σύρει το μηχανάκι με τα χέρια του το καβάλησε ενώ τελούσε κι αυτός υπό την επήρεια μέθης.

Ο 29χρονος καταδικάστηκε σε δεκατρείς μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Στον έλεγχο είχε σπάσει το αλκοολόμετρο της Τροχαίας Βόλου, που είχε φτάσει να μετρά ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχεί σε 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα και δεν μπορούσε να μετρήσει άλλο…

Το δικαστήριο τού επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 1.200 ευρώ.

Και τρίτη καταδίκη για το ίδιο αδίκημα

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δικάστηκε χθες και ο 39χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα Σαββάτου στο κέντρο του Βόλου να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Εντούτοις, λόγω της ειλικρινούς μεταμέλειας που έδειξε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών.

Ποινική διαμεσολάβηση

Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 46χρονος που συνελήφθη στον Αλμυρό έχοντας χαστουκίσει, απειλήσει και εξυβρίσει τη σύζυγό του. Στο δικαστήριο, τόσο ο 46χρονος όσο και η σύζυγός του έβαλαν τα κλάματα ακούγοντας την πρόεδρο του δικαστηρίου να τους προτρέπει να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, καθώς έχουν και ένα παιδί. Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την Τετάρτη, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να γίνει ποινική διαμεσολάβηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου