ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση Μπέου κατά ΕΡΓΗΛ, πολιτικών & υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ

μήνυση-μπέου-κατά-εργηλ-πολιτικών-υπ-7272

Μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ και κατά δέκα υπηρεσιακών παραγόντων. άτομα της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και κατά των προέδρων της Επιχείρησης και πρώην Δημάρχων που χειρίστηκαν την υπόθεση ή υπέγραψαν για το έργο κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μέσω των δικηγόρων της ΔΕΥΑΜΒ, Γιάννη Καραγκιόζου και Τριαντάφυλλου Εμμανουηλίδη.

Η μήνυση που κατατέθηκε είναι για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, απάτη εις βάρος δημοτικής επιχείρησης, απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, τετελεσμένη στο δικαστήριο απάτη, ψευδή βεβαίωση εις βάρος δημοσίου, απιστία σχετική με την υπηρεσία, απιστία, εγκλήματα περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, εγκλήματα φοροδιαφυγής, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια.

Οπως είπε σε δηλώσεις που ο κ. Μπέος η μήνυση στρέφεται και κατά όσων χειρίστηκαν παλαιότερα την υπόθεση ή έβαλαν υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης που ανέλαβε η ΕΡΓΗΛ, διότι “επέτρεψαν την αμέλεια και οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα να κινδυνεύει να πτωχεύσει”.

Ο κ. Μπέος τόνισε πως “αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αν μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο Εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, πέρασαν”.

“Δίνουμε μία μεγάλη μάχη, ζητούμε τη συνδρομή όλων. Πήραμε μια υπόθεση τετελεσμένη και την φέρνουμε στην επιφάνεια, γιατί τα είχαν κρύψει όλα τα στοιχεία”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως “επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι. Οι υπηρεσίες άνοιξαν και τα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια”.

“Αυτή η υπόθεση 100% θα οδηγηθεί στην αίθουσα των δικαστηρίων. Αν όχι θα με δείτε με φουστανέλα στην Ιωλκού. Εδώ μιλάμε για απάτη καραμπινάτη”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου