ΤΟΠΙΚΑ

Τον φιλοξένησαν κι εκείνος τους εξαπάτησε και τους έκλεψε

τον-φιλοξένησαν-κι-εκείνος-τους-εξαπά-7475

Τίμησαν τον ξένιο Δία, αλλά έπεσαν σε απατεώνα και κλέφτη. Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή σε 49χρονο κάτοικο Αμερικής, που κρίθηκε ένοχος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

Ο 49χρονος υποσχέθηκε σε δύο οικογένειες του Βόλου ότι θα τακτοποιούσε τα παιδιά τους σε εστιατόριο που διατηρεί στο στην Αμερική. Με αυτή τη δέσμευση πέτυχε να απολαμβάνει δωρεάν φιλοξενία στον Βόλο τα χρονικά διαστήματα που επισκεπτόταν την Ελλάδα από το 2012 έως και το 2013.

Ο 49χρονος έχαιρε της εκτίμησης των οικογενειών που εν μέσω κρίσης ήλπιζαν στην επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. Διαμονή, γεύματα, βόλτες, όλα ήταν δωρεάν για τον επισκέπτη, με τις οικογένειες να τηρούν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από τον θεσμό της φιλοξενίας.

Δυστυχώς, όμως ο 49χρονος όχι μόνο δεν εκτίμησε τους οικοδεσπότες του αλλά εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και εξαπάτησε και έκλεψε τις οικογένειες. Ξαφνικά έπαψε να τους επισκέπτεται και χάθηκε κάθε επαφή.

Η απότομη διακοπή των σχέσεων με τον κάτοικο της Αμερικής που θα τακτοποιούσε τα παιδιά άρχισε να προβληματίζει. Άραγε ποια ήταν η πραγματική του ταυτότητα; Κοσμήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα των οικογενειών είχαν κάνει φτερά μετά την «περίεργη» εξαφάνιση του ξένου.

Οι οικογένειες απευθύνθηκαν στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλαν τα περιστατικά, και η υπόθεση δικάστηκε την Παρασκευή, όμως ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 49χρονο και τον καταδίκασε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου