ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία ΔΑΣ Επισιτισμού Τουρισμού. Απάντηση του Σωματείου Επισιτισμού

καταγγελία-δασ-επισιτισμού-τουρισμο-8435

Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης και υπερψήφισης του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Επισιτισμού- Τουρισμού Μαγνησίας, απευθύνει η παράταξη της ΔΑΣ.

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έχει οριστεί για μεθαύριο Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σε ανακοίνωσή της, στον απόηχο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, η ΔΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία του σωματείου ότι απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής στην απεργία της 30ης Μαΐου.

«Οι εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚΕ για άλλη μια φορά έδειξαν το μίσος τους για την απεργία, απορρίπτοντας κάθε συζήτηση, μη θέλοντας ούτε να ακούσουν, ούτε να πάρουν θέση για το ζήτημα. Την ίδια στιγμή οι ομοϊδεάτες τους της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΒ, βγαίνουν στα κάγκελα για την απεργία, συγκροτώντας μια δήθεν «Κοινωνική Συμμαχία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ΔΑΣ δηλώνει για άλλη μια φορά πως «θα είναι ανυποχώρητη, ώστε με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη νομική οδό, θα παλέψει να σταματήσει τη νοθεία, τη διάλυση και την εικόνα σήψης και παρακμής που κρατά τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αηδιασμένη, μακριά από τα Σωματεία και το οργανωμένο εργατικό κίνημα».

Απάντηση του Σωματείου Επισιτισμού

Σε απάντηση των καταγγελιών της παράταξης της ΔΑΣ Επισιτισμού-Τουρισμού, από το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Μαγνησίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Άλλη μια φορά, η καταφυγή της ΔΑΣ σε κραυγές και σε ψέματα, δείχνει ότι η παράταξη – κομματικός αλεξιπτωτιστής χάνει, μέρα με τη μέρα, μαζί με τις ψήφους των εργαζόμενων, και την ψυχραιμία της.

Είναι φανερό πως η επικείμενη ανάδειξη νέας πιο στιβαρής Διοίκησης στο Σωματείο μας, με τη συντριπτική, ξανά, ψήφο των συναδέλφων, έχει τρομοκρατήσει τα κομματικά φερέφωνα του Περισσού και, από τώρα, άρχισαν να επιδίδονται στα γνωστά ασύστολα ψεύδη τους.

Τώρα, μάλιστα, που εκτός από την επικείμενη εκλογική τους πανωλεθρία έρχεται και η ολοκληρωτική απομόνωσή τους και σε αγωνιστικό επίπεδο, μετά τη δημιουργία της ισχυρής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη Μαγνησία, κυριολεκτικά αφηνιάζουν!

Οι εργαζόμενοι και στις εκλογές και στους αγώνες τους έδειξαν (και θα ξαναδείξουν) ότι τους κομματικούς προστάτες και τους γιαλατζή αγωνισταράδες δεν τους χρειάζονται.

Οι μάχες δίνονται στους πραγματικούς εργασιακούς στίβους, μαζικά και ενωτικά! Όμως, αυτές οι δυό λέξεις φέρνουν μάλλον κομματική ανατριχίλα στη ΔΑΣ! Η οποία έχει συνηθίσει πια τον διασπαστικό ρόλο της και τον ρόλο του νεροκουβαλητή στους εργοδότες και στην Κυβέρνηση.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 7:00 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στη Γενική μας Συνέλευση, θα ξαναπάρουν το μάθημά τους. Στην κάλπη την τελική τους απάντηση. Ας κάνουν μέχρι τότε λίγη υπομονή.

Αν τολμούν, πάντως να «δράσουν» πιο ελεύθερα και όχι με τις κομματικές «χειροπέδες» τους, την Τετάρτη 30 Μαϊου (Ημέρα Πανεθνικής Δράσης), τους περιμένουμε στην ενιαία και μαζική απεργιακή συγκέντρωση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, στις 9 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας! Θα χαρούμε πολύ να τους δούμε να ψελλίζουν και κάτι διαφορετικό από τις γνωστές «ταξικές» μπαρούφες τους!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου