ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση μαθητών του 9ου Δημοτικού Βόλου για την προστασία από σεισμό

ενημέρωση-μαθητών-του-9ου-δημοτικού-βό-8444

Η Ελλάδα είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Η ενημέρωση σχετικά με το φυσικό και άρα αναπόφευκτο αυτό φαινόμενο καθίσταται αναγκαία τόσο για τους ενήλικες πολίτες όσο και για τους μαθητές. Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τους τρόπους προστασίας κατά την εκδήλωση μιας σεισμικής δόνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/05/2018 εκδήλωση σε αίθουσα του Σχολείου από τις εκπροσώπους της ΕΟΔ Μαγνησίας (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης).

Οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις ομιλήτριες. Οι εύστοχες παρατηρήσεις και οι εύλογες απορίες των μικρών ακροατών κατέδειξε την ανάγκη των μαθητών να αποκτήσουν γενικές και πρακτικές γνώσεις που άπτονται ενός τόσο σημαντικού θέματος. Ακολούθησε πρακτική άσκηση από όλες τις τάξεις στην οποία οι μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν όλα όσα άκουσαν από τις εκπροσώπους της ΕΟΔ τόσο κατά τη διάρκεια της «σεισμικής δόνησης» όσο και με το πέρας αυτής. Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι συμμετέχοντες έχοντας εμπεδώσει τις θεωρητικές γνώσεις τις εφήρμοσαν με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.

Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί τις κυρίες Χονδρού Χρυσάνθη, Παπαδημητρίου Δότη και Ραφαηλίδου Όλγα για την τιμή που τους έκαναν να δεχτούν την πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα και κυρίως για τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές που μετέδωσαν στους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου