ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις 35 διμηνιτών στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου

προσλήψεις-35-διμηνιτών-στην-καθαριότη-8577

Την πρόσληψη 35 διμηνιτών στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες εποχικές ανάγκες αποφασίζει στη σημερινή του συνεδρίαση στις δύο το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο.

Οι αυξημένες ανάγκες στον τομέα της δασοπροστασίας αλλά και η μη ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθιστούν αναγκαία την πρόσληψη εργαζομένων για διάστημα δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, οι αυξημένες καλοκαιρινές ανάγκες εντοπίζονται στην δασοπροστασία με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει έκταση περίπου 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υπάρχουν αστικά (Γορίτσα, Επισκοπή, Ανωμαλιά, Πευκάκια) και περιαστικά (Χανιά, Άγιος Λαυρέντιος, Δράκεια, Άγιος Βλάσσιος) δάση, που καθιστούν αναγκαία την καθημερινή παρουσία περιπόλων για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Επιπλέον τους καλοκαιρινούς μήνες η υπηρεσία καθαριότητας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελλείψεις προσωπικού τόσο στην αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, ακτών.

Σημειώνεται ότι ήδη η υπηρεσία λειτουργεί με περικοπές αδειών και ιεραρχώντας προτεραιότητες. Σημειώνεται ότι εκτός από τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων στα τέλη Μαρτίου, τον τελευταίο μήνα δύο εργάτες καθαριότητας βγήκαν στη σύνταξη.

Η πρόσληψη των διμηνιτών που αφορά σε 27 εργάτες καθαριότητας και οκτώ οδηγούς οχημάτων με άδεια γ’ κατηγορίας είναι για το διάστημα από 20 Ιουλίου έως και 19 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου