ΤΟΠΙΚΑ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Βόλος καλωσόρισαν τον «μουσικό του σύμπαντος»

το-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-και-ο-βόλος-10100

Τον «μουσικό του σύμπαντος», Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τις αμέτρητες δισκογραφικές δουλειές, τα βραβεία, τους επαίνους και τις διακρίσεις ακόμη και από τη NASA, καλωσόρισε στους κόλπους του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε μια λαμπρή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ergon Show Ground Event Hall, με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του ιδρύματος.

Σε ζωντανή σύνδεση με την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, απένειμε στον Βαγγέλη Παπαθανασίου το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος και του επέδωσε τα διάσημα της αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής.

«Είναι ένας παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας δημιουργός, ο οποίος με το έργο του συμβάλλει με μοναδικό τρόπο στην τέχνη και την επιστήμη της μουσικής και έχει τιμήσει την πατρίδα του κατακτώντας κορυφαίες θέσεις στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα. Για την αναγνώριση των υπηρεσιών του και τη συμβολή του στις τέχνες, ιδιαίτερα στη μουσική, το Π.Θ. τιμά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Εχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή εκ μέρους της κοινωνίας του Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να σας καλωσορίσω και να σας απονείμω την ανώτατη αυτή διάκριση», ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο κ. Πετράκος, ο οποίος ανέγνωσε το ψήφισμα της Συγκλήτου.

Τον έπαινο για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ανέγνωσε η αναπληρώτρια πρύτανης, Ιωάννα Λαλιώτου. «Το σημερινό αντάμωμα σηματοδοτεί την επιστροφή του Βαγγέλη Παπαθανασίου στη γενέτειρά του και ένα καλωσόρισμα στη δική μας πανεπιστημιακή κοινότητα. Σηματοδοτεί μια επιστροφή όχι στο παρελθόν αλλά, ελπίζω, στο κοινό μας μέλλον», είπε η κ. Λαλιώτου.

Την ανάγνωση του ψηφίσματος αναγνώρισης του τιμώμενου σε επίτιμο διδάκτορα έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ελευθέριος Τσουκαλάς, ενώ στη συνέχεια τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. απέδωσαν μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε βαθιά συγκινημένος από την τιμή: «Ιδίως όταν η τιμή αυτή έρχεται από τη χώρα μου, είναι πολύ σπουδαίο για μένα. Είναι σαν όνειρο όταν πρόκειται για τον τόπο που γεννήθηκα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πορεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εύχομαι το σύμπαν να σας δίνει ενέργεια και αρετή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου