ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές άνοιγμα του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

διεθνές-άνοιγμα-του-1ου-επαλ-ν-ιωνίας-12247

Ανοιγμα στον κόσμο και την τοπική κοινωνία επιχειρεί μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και στοχευμένες δράσεις το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, με βήματα που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες πρακτικές.

Η χθεσινή παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας, ανέδειξε τη δυναμική του συγκεκριμένου σχολείου, που συμβάλει στην πρακτική άσκηση των μαθητών αλλά και στην επιμόρφωση των καθηγητών.

Στα προγράμματα Erasmus που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν 40 περίπου μαθητές, οι οποίοι βίωσαν τη χαρά της συμμετοχής σε ευρωπαϊκές δράσεις που αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη, τα οποία μεταφράζονται σε κατάρτιση και γνώση.

«Η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιείται πάντα στο τέλος της χρονιάς, και έχει ως θέμα τις δράσεις που υλοποιεί το σχολείο και περιλαμβάνουν συμπράξεις σχολείων και πρακτική άσκηση μαθητών στο εξωτερικό» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Κόκκινος, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Ο ίδιος ανέφερε αναλυτικά ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις επιμόρφωσης στην Ολλανδία και την Ισπανία, και παράλληλα βρίσκεται σε ισχύ πρόγραμμα με σχολικές συμπράξεις και ταξίδια στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία, που περιλαμβάνουν συναντήσεις με σχολεία και μαθητές του εξωτερικού. Μέσω των παραπάνω δράσεων, επιχειρείται η διάχυση της πληροφορίας και στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο εκπαιδευτικός ρόλος και η προσφορά των ΕΠΑΛ.

Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός, ότι οι μαθητές του τομέα ειδικοτήτων κάνουν την πρακτική τους άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, ανάλογα με την ειδικότητά τους, και λαμβάνουν πιστοποίηση, η οποία «ισοδυναμεί, επί της ουσίας, με την απόκτηση εμπειρίας» υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος.

Οι δράσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα υλοποιούνται επί σειρά ετών και όπως σημείωσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «τα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί μετά από σκληρή και μεθοδική εργασία ετών με τους συναδέλφους. Εχουμε καλή συνεργασία και καλή ροή προγραμμάτων κάθε χρόνο, πάνω από μια δεκαετία» είπε, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει στρατηγικό όραμα και στόχος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου