Σε Τράπεζα η πρώτη κατοικία Βολιώτη επαγγελματία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-17, 09:27:13
Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Κούμα 4
Σε Τράπεζα η πρώτη κατοικία Βολιώτη επαγγελματία

Ούτε οι δραματικές εκκλήσεις 38χρονου Βολιώτη επιχειρηματία να σταματήσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του και να υπάρξει ρύθμιση, ούτε οι έντονες διαμαρτυρίες φορέων και συλλογικοτήτων κατάφεραν χθες να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου που διενεργούσε συμβολαιογραφείο της Λάρισας και να σώσουν έτσι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του επαγγελματία.

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την απειλή επεισοδίων, και αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι το σπίτι του επαγγελματία, το μοναδικό ακίνητο στο οποίο ζει ο 38χρονος Βολιώτης Ηλίας Βαγδούτης με την άνεργη μητέρα του, περιήλθε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας με τιμή πρώτης προσφοράς 213.000 ευρώ.

Επρόκειτο για την ίδια Τράπεζα που έδωσε και εντολή για να εκτελεστεί ο πλειστηριασμός για οφειλή ποσού 42.395 ευρώ. Η Τράπεζα ήταν ανένδοτη στην εκτέλεση της εκποίησης, και κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση για να σταματήσει η διαδικασία, παρά τις υποσχέσεις για προστασία της πρώτης και κύριας κατοικίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, στις 2 το μεσημέρι έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Κούμα 4 άρχισαν να συγκεντρώνονται μέλη συλλογικοτήτων και φορέων. Εντούτοις, ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο στην πολυκατοικία.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Ζητούσαν να συνομιλήσουν με τη συμβολαιογράφο για να σταματήσει τη διαδικασία, αλλά η Αστυνομία εμπόδιζε την είσοδο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Υπό την απειλή επεισοδίων, η συμβολαιογράφος δέχτηκε να κατέβει από το γραφείο και μιλήσει με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ο 38χρονος επαγγελματίας με τη μητέρα του και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, ζήτησαν να υπάρξει συνεννόηση με την Τράπεζα.

Διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν άλλες δύο φορές, αλλά μάταια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσιαπλές, μετά τη συνάντησή του με τη συμβολαιογράφο, «η Τράπεζα είναι ανένδοτη και προχωρά τη διαδικασία».

Ο κ. Τσιαπλές υποστήριξε ότι «πρόκειται ουσιαστικά για την πλειστηρίαση πρώτης κατοικίας», και σημείωσε πως θα υπάρξει συνάντηση των φορέων με τον σύλλογο των συμβολαιογράφων, με αίτημα να μην προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στον χώρο έως και τις 5 το απόγευμαν αναμένοντας η Τράπεζα να κάνει πίσω και να σταματήσει η διαδικασία έστω και την τελευταία στιγμή. Δυστυχώς, όμως, η λήξη του πλειστηριασμού βρήκε τον 38χρονο επιχειρηματία να ενημερώνεται ότι το ακίνητό του κατακυρώθηκε στην Τράπεζα.

Ο κ. Βαγδούτης δεν θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση μετά την εξέλιξη αυτή και περιορίστηκε να πει ότι θα συμβουλευτεί τον δικηγόρο του.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Στέκι Αλληλεγγύης, η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, επαγγελματοβιοτέχνες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=