ΤΟΠΙΚΑ

Μ. Τσάμης: Oχι στην καύση RDF χωρίς προϋποθέσεις

μ-τσάμης-oχι-στην-καύση-rdf-χωρίς-προϋποθέ-13663

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας σχετικά με την καύση RDF, ο πρόεδρος του επιστημονικού οργάνου Μάκης Τσάμης παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, με την οποία ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης:

Μ. Τσάμης: Εμείς δεν λέμε: «Ξέρετε υπάρχουν αυτές οι μελέτες, προσοχή πρέπει να απαγορευτεί». Λέμε, προσοχή, θέλουμε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις: 1) Του κατάλληλου εξοπλισμού για να καεί το RDF 2) Nα υπάρχουν συστήματα ασφαλείας 3) Να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός συνεχής και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός για να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα.

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό κ. Πρόεδρε, διότι πάλι μου τα μπερδεύετε. Δηλαδή λέτε ΝΑΙ στην ΚΑΥΣΗ; Με αυτές τις προϋποθέσεις λέτε ΝΑΙ; Γιατί ο κ. Δραμητινός χθες μας είπε να το κάψουν στο σπίτι τους… Και η Επιτροπή Πολιτών λέει ΌΧΙ στην καύση. Πήγατε στο συλλαλητήριο με σύνθημα «Όχι στην καύση», δεν πήγατε με σύνθημα «Ναι στην καύση με αυστηρές προϋποθέσεις.

Μ. Τσάμης: Επειδή εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι και ειδικοί για τα τεχνικά θέματα, ως Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μπορούμε να βάλουμε μόνο ερωτήματα για να μην επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία, γι’ αυτό και βάζουμε αυτές τις προϋποθέσεις. Από τη στιγμή που δεν εξασφαλίζονται (οι προϋποθέσεις) και επειδή για έναν χρόνο δεν απαντήθηκαν αυτά τα ερωτήματα ικανοποιητικά,

Δημοσιογράφος: Άρα λέτε, ότι επειδή δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό πήγατε στο συλλαλητήριο;

ΤΣΑΜΗΣ: Λέω ότι εμείς βάζουμε τις προϋποθέσεις, γι’ αυτό και βάλαμε αυτά τα ερωτήματα, τα οποία επειδή δε απαντήθηκαν, συμμετείχαμε (στο συλλαλητήριο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου