ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση –ύμνος στη ζωή από φοιτητές του Π.Θ.

παράσταση-ύμνος-στη-ζωή-από-φοιτητές-13695

Υμνο στην ίδια τη ζωή αποτέλεσε η διπλή συγκλονιστική χορευτική παράσταση φοιτητών του ΤΕΦΑΑ που ανέβηκε στη σκηνή του Ergon Show Ground Event Hall στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απόφοιτος του Π.Θ. με κινητική αναπηρία χόρεψε με το αναπηρικό του αμαξίδιο για να στείλει το μήνυμα ότι η «αναπηρία δεν είναι εμπόδιο», ενώ ομάδα φοιτητών του ΤΕΦΑΑ έκαναν κίνηση μια προσωπική ιστορία: τη διάγνωση καρκίνου του μαστού στην 27χρονη κόρη του μέλους του ειδικού εργαστηριακού προσωπικού του τμήματος του Π.Θ., Νάντιας Καραδήμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η αγάπη μπορεί» ήταν το θέμα του χορευτικού που απέδωσαν η Ελπίδα Παπαϊωάννου τεταρτοετής φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ και αθλήτρια της ρυθμικής και ο Παναγιώτης Φιλίππου απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο.

Οι δύο νέοι ενώθηκαν σε ένα ξεχωριστό χορευτικό ντουέτο που πάντρεψε τον σύγχρονο χορό με τη ρυθμική. «Όπως κι αν είμαστε μπορούμε και να χορεύουμε και να αγαπάμε και να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Για μένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία να χορέψω με τον Παναγιώτη», είπε η Ελπίδα Παπαϊωάννου.

Στο αναπηρικό του αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Φιλίππου χόρεψε αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. «Είναι η τρίτη παράσταση χορού που δίνω και είναι μια διαφορετική εμπειρία. Ηταν λίγο δύσκολο στην αρχή λόγω της κινητικής αναπηρίας που αντιμετωπίζω αλλά τα κατάφερα. Θα ήθελα να πω ότι όποια αναπηρία κι αν αντιμετωπίζουμε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Δεν υπάρχουν εμπόδια όταν προσπαθούμε και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», υπογράμμισε.

Μία προσωπική ιστορία στάθηκε αφορμή για έναν χορό. «Πτώση- στήριξη- Ανάταση… επί στήθους» το χορευτικό που απέδωσαν οι Χρήστος Αρότσιος, Αλεξία Ζαρκογιάννη, Αγγελος Δρακάκης, Κατερίνα Κορωναίου, Ελένη Οικονόμου, Ακης Μαυρομάτης, Μιχάλης Παπέττας, Ηλιάννα Πετάση, Αρτεμις Τεμπέλη, Ελένη Φαράντου, Γιώργος Ψόχιος και Δημήτρης Θωμάς όλοι τους φοιτητές των ειδικοτήτων «Ασκηση σε Γυμναστήρια, Διοίκηση Αθλητισμού και Παραδοσιακοί Χοροί».

Το χορευτικό εμπνεύστηκαν το μέλος του ειδικού εργαστηριακού προσωπικού του ΤΕΦΑΑ και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος, Νάντια Καραδήμου και Ελιζάνα Πολλάτου. Την έμπνευση έδωσε η κόρη της κ. Καραδήμου, που σε ηλικία 27 ετών νόσησε από καρκίνο του στήθους. «Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες να εξεταστούν. Η κόρη μου επειδή ήταν πολύ συνεπής στις εξετάσεις της, πρόλαβε τον καρκίνο στο αρχικό του στάδιο. Και σήμερα η επιστήμη κάνει θαύματα. Μέσα από τον πόνο και την πίκρα που βίωσα μου ήρθε η έμπνευση για το χορευτικό πρόγραμμα», ανέφερε η κ. Καραδήμα.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η ζωή είναι μπροστά και ότι η κίνηση είναι ζωή. Εμείς κάναμε κίνηση μια προσωπική ιστορία», είπε από την πλευρά της η κ. Πολλάτου.

Συνέχεια εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου. Από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο συγκρότημα Τσαλαπάτα θα υλοποιηθεί Εργαστήριο Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, με θέμα «Ας ξαναγνωριστούμε με τις Φυσικές Επιστήμες».

Εξάλλου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με απόφοιτους, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας, σχεδίασαν και οργάνωσαν την έκθεση «Πώς φαντάστηκαν τα νήπια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Η έκθεση θα λειτουργεί έως 24 Μαΐου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στο κτήριο «Τσικρίκη», Ιάσονος 145, Βόλος, καθημερινά 9:00-13:00 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου