ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφιακός οδηγός μαγειρικής από μαθητές

ψηφιακός-οδηγός-μαγειρικής-από-μαθητ-14012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια, συζητήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, προβολή ταινιών, προβολή δημιουργικών εργασιών αναφορικά μετις ενότητες «Σώμα και Ταυτότητα» (Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων, Έμφυλες Ταυτότητες, Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8/5/2018 έγινε διαγωνισμός Μαγειρικής σε κάθε τμήμα του γυμνασίου χωριστά. Οι καλύτερες συνταγές των μαθητών βραβεύτηκαν, ενώ θα συγκεντρωθούν σε ψηφιακό οδηγό μαγειρικής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Νοσηλεύτριες- εκπαιδεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, Γιαλαμά Κλητεία και Καζακίδου Αναστασία (εθελόντρια) ενημέρωσαν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου στην παροχή πρώτων βοηθειών, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση φορητών- εξωτερικών απινιδωτών, ενώ ακολούθησε πρακτική σε πρόπλασμα.

Την Τετάρτη 9/5/2018 πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με Θέμα «Πρώτες Βοήθειες – Ατομική Υγιεινή – Διατροφή» στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές των Α’ , Β’, Γ’ τάξεων του Γυμνασίου. Υπεύθυνες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ήταν οι Νοσηλεύτριες – Εκπαιδεύτριες: Γιαλαμά Κλητεία και Μοντεσάντου Μαρία.

Την Πέμπτη 10/5/2018 ο Υπαστυνόμος Α΄, Υποδιοικητής του Α.Τ. Αλμυρού, κ. Τσιρογιάννης Παναγιώτης έδωσε διάλεξη στους μαθητές με θέμα: «Kυκλοφοριακή αγωγή και Οδική ασφάλεια».

Την Παρασκευή 11/05/2018 η κ. Πετροπούλου Γιούλη, Κοινωνιολόγος, και η κ. Μπακατσέλου Μαίρη, Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Μαγνησίας «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», ενημέρωσαν τους μαθητές μας σε θέματα Εθισμού και Εξαρτήσεων στην Εφηβική Ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ενεργή συμμετοχή στη Θεματική Εβδομάδα είχαν όλοι οι καθηγητές του σχολείου, που ετοίμασαν υλικό και ξεχωριστές εισηγήσεις.

Οι μαθητές συγκέντρωσαν όλες τις χρήσιμες γνώσεις που πήραν σε παρουσίαση με τίτλο «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια – Πρώτες Βοήθειες», η οποία και θα αναρτηθεί στο blog του σχολείου. Τέλος, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης της Θεματικής Εβδομάδας κι έκαναν τις δικές τους προτάσεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Κοτζαγιώτου Αποστολία, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και η Συντονιστική Ομάδα των καθηγητών (Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Χατζηθεοδώρου Γεωργία), ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες φορείς στη Θεματική Εβδομάδα και ιδιαίτερα τους μαθητές, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου