ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου

δωρεάν-πρόσβαση-σε-φάρμακα-από-το-κοιν-15008

Δωρεάν πρόσβαση στα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα έχουν από χθες οι πρώτοι δημότες που απέκτησαν την κάρτα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για ανθρώπους με μηδενικά ή πολύ χαμηλά εισοδήματα, ανέργους, αστέγους, δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμη και χρόνιες παθήσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες συνεδρίασε η επιτροπή που έχει συσταθεί για την εξέταση των αιτήσεων δημοτών οι οποίοι ζητούν δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα που έχουν ανάγκη μέσω κοινωνικού φαρμακείου. Για την απόκτηση πρόσβασης στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση μαζί με το Ε1 και το Ε9, καθώς και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Βάσει των κριτηρίων οι αιτήσεις εγκρίνονται ή απορρίπτονται.

Σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν 18 αιτήσεις δημοτών και για τις 17 εκδόθηκαν κάρτες. Η μία περίπτωση εκκρεμεί για την προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών που κρίθηκαν αναγκαία.

Με τις κάρτες τους, οι δικαιούχοι μπορούν από σήμερα να αναζητούν τα φάρμακά τους δωρεάν. Ανάμεσα στους δικαιούχους υπάρχουν και μεγάλης ηλικίας γυναίκες που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με την υγεία τους και οι οποίες δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, ή μητέρες-αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών που χρειάζονται φάρμακα για τα παιδιά τους.

«Οι αιτήσεις θα συνεχιστούν, θα εξετάζονται και κάθε φορά θα χορηγούνται οι κάρτες. Είναι μία διαρκής διαδικασία», εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη.

Προς το παρόν τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου, που στεγάζεται μαζί με το Κοινωνικό Ιατρείο στο κτίριο του Διαύλου επί της Τοπάλη, είναι γεμάτα και μπορούν να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες.

Ηδη η κ. Μορφογιάννη έχει απευθύνει έκκληση σε φαρμακοποιούς της πόλης αλλά και σε φαρμακευτικές εταιρείες να ενισχύσουν τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου. Προσφορές γίνονται δεκτές και από δημότες. Τα πάντα καταγράφονται, είτε εισέρχονται είτε εξέρχονται από την αποθήκη με τα φάρμακα.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε περισσότερα αντιβιοτικά, παυσίπονα, αντιπυρετικά, εισπνεόμενη κορτιζόνη και φάρμακα για μυοσκελετικούς πόνους που είναι τα πρώτα που φεύγουν. Δεκτά γίνονται και παραϊατρικά προϊόντα αλλά και ό,τι έχει σχέση με την προσωπική υγιεινή (π.χ. οδοντόκρεμες) ή με βρέφη (π.χ. βρεφικό γάλα, πάμπερς)», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου