ΤΟΠΙΚΑ

«Συναγερμός» για την 32η Ταξιαρχία

συναγερμός-για-την-32η-ταξιαρχία-15120

Νέο κύκλο συζητήσεων, προβληματισμό αλλά και κατήφεια στους κόλπους των στρατιωτικών προκάλεσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι νέες αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ότι μέσα σε πλήρη μυστικότητα συνεχίζεται η προετοιμασία για τη μετακόμιση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» από τη Νέα Ιωνία στην Αθήνακαι πως οι υπογραφές που θα «ανάψουν» πράσινο φως για την απομάκρυνση της επίλεκτης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι θέμα ημερών.

Το νέο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επικαλούντανχθες όλα τα στρατιωτικά site, αναδημοσιεύοντας την είδηση της αποχώρησης. Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο τέθηκαν κυριολεκτικά «επί ποδός» τα στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το γεγονός ότι-όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ– το Γενικό Επιτελείο Στρατού περιμένει την υπογραφή Καμμένου προκειμένου να δρομολογηθεί η μεταστάθμευση, σήμανε «συναγερμό» σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από το ότι θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία, για δεκάδες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τουςπου διαμένουν 10 και 15 χρόνια στον Βόλο,η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίασημαίνει πλήρη ανατροπή του οικογενειακού τους προγραμματισμού.

ΣτηνΤαξιαρχία υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες.

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ). Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού, όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις. Οι δυνάμεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι: Η32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών)και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).

«Η νέα έδρα του επίλεκτου σχηματισμού του Στρατού Ξηράς στον Αυλώνα ή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Η σκέψη είναι να κατέβει κοντά στα μέσα που θα την κινήσουν. Δεν ισχύει πουθενά αυτό να πρέπει να κάνεις δώδεκα ώρες για να πας να πάρεις το τμήμα σου», υποστηρίζουν από την πλευρά τους όσοι εκτιμούν πως ο σχεδιασμός του ΓΕΣ, και κατ’ επέκταση του ΥΕΘΑ, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το πρότζεκτ αφορά στη μεταφορά της δύναμης στον Στόλο, αποκτώντας έτσι το επιχειρησιακό πλεονέκτημα να έχει δίπλα της τη μεταφορική ικανότητα των αρματαγωγών, σύμφωνα με το onalert.gr, που σημειώνει επίσης σε νεότερη ανάρτησή του ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υπαγορεύεται από αυστηρά δεδομένα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου