ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική ημερίδα από το Σωματείο «Μάγνητες τυφλοί»

ενημερωτική-ημερίδα-από-το-σωματείο-15634

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε ημερίδα του EXELIXIS στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» με θέμα «Απομυθοποίηση της Αναπηρίας, τεχνικές κινητικότητας και τυφλών και ενημέρωση για τους Σκύλους Οδηγούς Τυφλών» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος εκπαίδευσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία όρασης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι:

• Ανεστοπούλου Αθηνά, Αντιπρόεδρος του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ»

• Ντότας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος – χειριστής του εκπαιδευμένου σκύλου οδηγού τυφλών Έκτορα

Επίσης με τη βοήθεια της τεχνολογίας (μέσω skype), παρέμβαση έγινε από τους:

• Γερουλάνου Ζωή, Πρόεδρο του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος

• Μαρκοστάμο Παναγιώτη, Οργανωτικό γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην αναπηρία όρασης και την απομυθοποίηση της, παρουσιάστηκαν οι βασικές τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και με βιωματικό τρόπο στους συμμετέχοντες.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τους σκύλους οδηγούς τυφλών, την πρόσβαση που έχουν καθώς και τη σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Παρουσίαση συνοδείας σκύλου σε τυφλό, έγινε με την βοήθεια του εκπαιδευμένου σκύλου – οδηγού Έκτορα.

Ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από τη διδάσκουσα-εκπαιδεύτρια Braille και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του σωματείου κα Χαμονικολάου Σοφία, Φιλόλογο-Ειδική Παιδαγωγό Μ.Εd, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου